FR NL
JOP 2024 flag (Shutterstock)

Eurostar tickets naar de Olympische Spelen in Parijs nu vrijgegeven

Nog maar 255 dagen tot de Olympische Spelen! Reizigers en teams die op weg zijn naar de Olympische Spelen tussen 26 juli en 11 augustus 2024, en naar de Paralympische Spelen van 28 augustus tot 8 september 2024, kunnen nu extra vroeg tickets voor Eurostar en groepsboekingen reserveren. Ticketprijzen voor reizen naar Parijs tijdens de Olympische en Paralympische evenementen beginnen bij 49 pond per traject (gelijk aan 56,26 euro).

Volgens Francois Le Doze, Chief Commercial Officer voor Eurostar, wordt verwacht dat meer dan een miljoen passagiers voor de Eurostar zullen kiezen op weg naar de Spelen van 2024, naast de 600 Team GB en ParalympicsGB atleten. Ter vergelijking: in 2022 vervoerde Eurostar 14,8 miljoen passagiers. Eurostar is van plan om tijdens de Olympische Spelen en de zomervakantie elke vrijdag en zondag een extra verbinding tussen Londen en Parijs te introduceren om aan deze stijgende vraag te voldoen.

Met 110 retourtreinen wil Eurostar wekelijks meer dan 88.000 klanten ontvangen voor reizen tussen Parijs en Londen. In totaal werden 1.440 plaatsen beschikbaar gesteld tegen de laagste prijs van 49 pond (56,26 euro) in beide richtingen tussen Londen en Parijs, en 1.000 plaatsen tegen 49 pond in beide richtingen tussen Londen en Lille. Deze goedkopere tickets lijken snel te zijn opgepikt en de prijzen voor een enkele reis liggen nu rond de 100 tot 300 euro.

Amber Hill, olympian shooter, and Celia Quansah, olympian Rugby 7, pose in front of a Eurostar train in London Saint Pancras station (Photo: Team GB)
Amber Hill, olympisch schutter, en Celia Quansah, olympisch Rugby 7, poseren voor een Eurostar-trein in station London Saint Pancras (Foto: Team GB)

Duurzame mobiliteit voor een mondiaal evenement

“We hebben de Eurostar tickets vervroegd vrijgegeven om onze klanten de beste kans te geven om hun reis zo groen mogelijk te plannen en zo hun Olympische en Paralympische teams en hun favoriete atleten te steunen,” legt Le Doze uit. Het bedrijf, dat onlangs Thalys heeft overgenomen, heeft ook als doel om tegen 2030 30 miljoen passagiers per jaar te vervoeren en de ‘benchmark voor duurzaam reizen in Europa’ te worden, zoals in een persbericht staat. Van de tien gaststeden in de Franse Republiek zijn ze allemaal bereikbaar, behalve Teahupo’o in Tahiti. Dit hoofdeiland van Frans-Polynesië is namelijk gastheer van het Olympische surfevenement en is alleen per vliegtuig of over zee bereikbaar.

De locaties van het evenement, behalve Parijs en Tahiti, zijn Bordeaux (ongeveer 2 uur van Parijs met de TGV), Lille (ongeveer 1 uur van Parijs met de TGV), Lyon (ongeveer 2 uur van Parijs met de TGV), Marseille (ongeveer 3u40 van Parijs met de TGV), Nantes (ongeveer 2u15 van Parijs met de TGV), Nice (ongeveer 5u30 van Parijs met de TGV), Saint-Etienne (ongeveer 3u van Parijs met de TGV), Châteauroux (ongeveer 2u15 van Parijs met de TGV). Reizigers kunnen een reis boeken met de Eurostar van Londen helemaal naar Parijs, Lelies, Lyon en Marseille. Anders biedt de SNCF een scala aan diensten binnen Frankrijk. Passagiers uit Zwitserland kunnen ook van Genève en Lausanne naar Marseille en Parijs reizen met de TGV Lyria.

SNCF en TGV Lyria zijn ook Olympische partners

Iets minder dan een jaar voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 kondigde de Zwitserse Olympische organisatie een partnerschap aan met TGV Lyria. Lyria, een belangrijke speler op het gebied van duurzame mobiliteit, is gekozen als officiële partner van het Zwitsers Nationaal Olympisch Comité en het Zwitsers Nationaal Paralympisch Comité. De Frans-Zwitserse commerciële treindienst is daarmee een “Officiële Partner” geworden van de Zwitserse Olympische organisatie. De samenwerking met Lyria in 2023 en 2024 zal de Zwitserse Olympische en Zwitserse Paralympische delegaties in staat stellen om de locatie van de sportwedstrijden in Frankrijk te bereiken aan boord van de treinen van TGV Lyria.

Foto: Foto (van links naar rechts): Laurent Prince (Voorzitter Swiss Paralympic Foundation Board), Marc Schumacher (Hoofd Marketing en Communicatie Swiss Olympic), Roger Schnegg (Directeur Swiss Olympic), Eric Dehlinger (Managing Director TGV Lyria), Gert Fässler (Chief Commercial Officer TGV Lyria), Laetitia Moricot (Hoofd Communicatie en Klantrelaties TGV Lyria) / Bron: Niels Ackermann

De SNCF is sinds 25 april officieel supporter van de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024. Samen met TGV-INTERCITÉS, TER en Transilien, zal SNCF Voyageurs het vervoer per spoor verzorgen voor teams van atleten, scheidsrechters en leden van de Olympische en Paralympische familie, zodat ze per trein van Parijs naar de steden kunnen reizen waar de regionale evenementen plaatsvinden. De SNCF zal tijdens de Spelen meer dan 15.000 atleten en 15 miljoen toeschouwers vervoeren, waarbij dagelijks 15.000 treinen zullen worden ingezet door SNCF Voyageurs, tussen 3000 Franse treinstations. De Franse regering zal tijdens de Spelen een vervoersplan implementeren om een vlot evenement voor iedereen te garanderen. Tot slot is Eurostar voor 55,75 procent in handen van SNCF Voyages Développement, een dochteronderneming van SNCF Voyageurs, dus in zekere zin zal de SNCF daar ook een bijdrage leveren.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com