FR NL
Charles de Gaulle Airport train station (Photo: CCBYSA3.0, David Monniaux, Wikimedia)

SNCF en Air France lanceren 8 nieuwe trein + lucht routes

SNCF en Air France hebben 8 verbindingen toegevoegd aan hun “Train + Air” routes van en naar Parijs-Charles de Gaulle en Parijs-Orly, wat het totaal aantal op 41 brengt. Met deze dienst kunnen klanten trein- en vliegreizen combineren in dezelfde reservering.

De nieuwe routes verbinden Perpignan in de zuidelijke regio van Frankrijk met de luchthaven Paris-Charles de Gaulle en Aix-en-Provence, Arras, Laval en Lille Flandres met de luchthavens Paris-Charles de Gaulle en Paris-Orly. Vóór deze uitbreiding was Aix-en-Provence uitsluitend verbonden met de luchthaven Paris-Charles de Gaulle. De dienst in Lille was beperkt tot het station Lille Europe, maar is nu beschikbaar vanaf beide stations in de stad.

Deze netwerkuitbreiding brengt het totale aantal routes dat Air France aanbiedt via de “Train + Air” service op 41, met vertrek vanaf 22 treinstations, waaronder Aix-en-Provence TGV, Angers Saint-Laud, Arras, Avignon TGV, Bordeaux Saint-Jean, Champagne-Ardenne TGV, Le Mans, Laval, Lille Europe, Lille Flandres, Lotharingen TGV, Lyon Part-Dieu, Marseille Saint-Charles, Montpellier Saint-Roch, Nantes, Nîmes, Perpignan, Poitiers, Rennes, Saint-Pierre-des-Corps, Straatsburg en Valence TGV.

Met de “Train + Air” service kunnen klanten één reservering maken voor hun hele reis en zijn ze verzekerd van een zitplaats op de volgende beschikbare vlucht of TGV INOUI trein zonder extra kosten als hun oorspronkelijke vlucht of trein vertraging heeft. Sinds 2022 is het reisproces gedigitaliseerd, waardoor klanten online kunnen inchecken voor hun hele reis, zowel per vliegtuig als per trein. Air France-klanten in de La Première- of Business-cabine kunnen ook eersteklas reizen met SNCF-treinen.

Nederlandse en Belgische verbindingen

Naast het binnenlandse netwerk in Frankrijk bieden Air France en de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM, die in 2004 fuseerden, ook gezamenlijk een ticketdienst aan voor routes vanaf station Brussel-Zuid (naar Parijs-Charles de Gaulle en Amsterdam Schiphol) en Antwerpen-Centraal (naar Amsterdam Schiphol). Voortbouwend op het succes van het proefproject KLM-Thalys, dat liep van juli tot oktober 2022, kocht KLM extra stoelen op vier Thalys-treinen (nu Eurostar) om haar operationele frequentie van vier dagelijkse vluchten tussen Amsterdam en Brussel te verlagen. Deze uitgebreide lucht-spoor hybride dienst werd beschikbaar gesteld op 26 maart van dit jaar.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com