FR NL
Non-electrified railway tracks

Standard Ethics onthult SE Global Railway Manufacturers Index

Standard Ethics heeft aangekondigd dat de SE Global Railway Manufacturers Index binnenkort wordt gelanceerd, na de publicatie van het rapport “Making Tracks Towards Sustainability”. De index zal in juni 2024 van start gaan, met halfjaarlijkse updates in maart en september.

De bedrijven in de SE Global Railway Manufacturers Index worden geselecteerd uit ’s werelds grootste fabrikanten van rollend materieel, spoorvervoersdiensten en onderhoud en modernisering van de infrastructuur en worden beoordeeld aan de hand van duurzaamheidscriteria die zijn opgesteld door de VN, de OESO en de EU. Het doel is om een uitgebreide beoordeling van duurzaamheid binnen de sector te bieden, zodat bedrijven hun prestaties kunnen vergelijken met wereldwijde normen en branchegenoten.

In de huidige onderling verbonden wereldeconomie spelen spoorwegen een cruciale rol in het stimuleren van economische en sociale vooruitgang, met name binnen de context van duurzaamheidsvereisten. De integratie van spoorweginfrastructuur met de doelstellingen van de groene transitie en duurzame mobiliteit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en vereist vooruitgang op het gebied van materialen, aandrijfsystemen en veiligheidsprotocollen.

Standard Ethics zal zijn analyse richten op 15 wereldwijd opererende bedrijven, waarvan sommige al Corporate Standard Ethics Ratings hebben van opname in andere indices. Criteria voor opname in de index omvatten bedrijfsgrootte en duurzaamheidsbestuur, waaronder de kwaliteit van ethische codes, ESG-controles en strategieën voor risicobeheer. Geselecteerde bedrijven zijn onder andere Alstom en Siemens, maar ook Hitachi en Hyundai Rotem. De inzet van elk bedrijf op het gebied van duurzaamheid wordt beoordeeld, wat de transparantie en geloofwaardigheid van de index ten goede komt.

Standaard ethiek

Standard Ethics fungeert als een zelfregulerend bureau voor duurzaamheidsbeoordelingen dat niet-financiële duurzaamheidsbeoordelingen geeft. Bij gebrek aan internationale wettelijke normen voor ESG-ratings volgt het bureau zelfregulerende kaders die vergelijkbaar zijn met die van kredietratingbureaus. Klanten werken met Standard Ethics volgens een Applicant-Pay model, zonder dat er advies aan investeerders wordt gegeven. Sinds 2004 is het bureau toonaangevend op het gebied van duurzame financiering en ESG-studies, met als doel de duurzaamheids- en governanceprincipes te handhaven die door de EU, de OESO en de VN worden bepleit.

De STANDARD ETHICS RATING (SER) evalueert de naleving van internationale duurzaamheidsrichtlijnen door bedrijven. De beoordelingen worden uitgevoerd via een gereguleerde één-op-één relatie om onafhankelijkheid en naleving van wereldwijde normen voor duurzaamheidsbestuur te garanderen. Er worden ook ongevraagde ratings uitgegeven om indexen en OESO-landenranglijsten bij te werken. De aanpak van Standard Ethics blijft ethisch neutraal en richt zich uitsluitend op ESG-evaluatie, waarbij filantropisch of sociaal-milieubeleid geen positieve invloed heeft op de ratings.

Standard Ethics hanteert drie ratingtypologieën: De Corporate SER beoordeelt volledige entiteiten, terwijl de Security SER financiële instrumenten beoordeelt, waarbij rekening wordt gehouden met de kenmerken van de emittent en duurzaamheidsstrategieën. De Country SER beoordeelt OESO-landen en geeft prioriteit aan landen met een stabiele democratie en hoge normen op het gebied van mensenrechten, milieubeleid en duurzame economische structuren. De beoordelingen worden gegeven op een schaal van EEE tot F, waarbij een “EE-” of hoger betekent dat de duurzaamheidsprincipes worden nageleefd.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com