FR NL
NS train in Utrecht

Prestaties ProRail 2024 blijven achter in Nederland

ProRail meldt dat de prestaties op het gebied van reizigerspunctualiteit voor 2024 achterblijven. Dat maakte het spoorbedrijf vandaag bekend tijdens de presentatie van het jaarverslag over 2023. Zo ligt voor de HSL het aantal vertragingen van 5 minuten onder de ondergrens. “Er zijn nog veel verbeterstappen te zetten.”

In de eerste maanden van 2024 vallen de prestaties van ProRail tegen. Vooral in januari, waar zowel het aantal HRN-verbindingen (Hoofdrailnet) met 5 minuten vertraging en HRN-verbindingen met 15 minuten vertraging, als HSL-verbindingen met 5 minuten vertraging onder de afgesproken minimumdrempels (KPI’s) liggen. In februari, maart en de eerste weken van april zijn verbeteringen zichtbaar.

ProRail meldt ook verschillende incidenten in 2024 die reizigers overlast hebben bezorgd. Treinen waren verstoord door een spoorbreuk bij Vught (Den Bosch-Utrecht) op 7-8 januari, een verstoring bij knooppunt Utrecht door een infrastructuurstoring tussen Maarn en De Klomp en een stroomstoring bij Abcoude op 22 januari, naast diverse verstoringen rond Schiphol. Ook was er een ongewoon hoog aantal storingen bij derden.

Het aantal impactvolle verstoringen in deze maanden bedroeg 156. Voor 2024 is afgesproken dat er niet meer dan 520 impactvolle verstoringen van de infrastructuur op jaarbasis mogen zijn. “Als we geen maatregelen nemen en deze trend doorzet, halen we de minimumdrempel mogelijk niet”, aldus een woordvoerder van het bedrijf. “ProRail is bezig met het bepalen van de nodige maatregelen om het aantal impactvolle verstoringen te verminderen.”

De punctualiteit van reizigers op de HSL scoorde ook lager dan de minimumdrempel in het eerste kwartaal van 2024. “Dit werd veroorzaakt door bouwfouten in viaducten, waardoor om veiligheidsredenen tijdelijke snelheidsbeperkingen nodig waren. Ook leidden de werkzaamheden op Schiphol tot een dienstregeling met weinig bufferruimte, waardoor vertragingen op de HSL niet konden worden opgevangen”, aldus ProRail.

Verbeterplan onder leiding van IenW

Op 2 april nam de Tweede Kamer een motie aan waarin de staatssecretaris van IenW werd gevraagd een verbeterprogramma te starten om de spoorprestaties te verbeteren. ProRail meldt dat het momenteel in gesprek is met het ministerie en met NS over de invulling van dit programma. “Er zijn nog veel verbeterstappen te zetten”, aldus de woordvoerder. “We hebben er het volste vertrouwen in dat we samen de juiste beslissingen zullen nemen om de punctualiteit van reizigers te verbeteren.”

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Alexander Molendijk

Bron: RailTech.com