FR NL

Nog een maand te gaan tot RailTech Europe 2024, wat kun je verwachten?

Meer dan 100 deelnemende partijen, 4 conferentiethema’s en meer dan 30 workshops. Over een maand gaat de RailTech Europe 2024 editie van start in Utrecht, met als thema Advancing Rail, Empowering the Future.

RailTech Europe ’24 gaat thematisch van start op dinsdag 5 maart, met een netwerkavond in de RailTech Express Dinner Train. Daarna zullen de twee dagen van 6 en 7 maart gevuld zijn met workshops, exposanten, netwerken, presentaties en discussies. Hier is wat u kunt verwachten van het evenement in een notendop.

De conferentie

Tijdens de tweedaagse conferentie komen vier onderwerpen aan bod die zeer relevant zijn voor de spoorwegsector van vandaag, met interessante sprekers, presentaties en paneldiscussies. De sessie Hogesnelheidstrein omvat lezingen door Emilien Dang, Chief Technical Officer en lid van de raad van bestuur van Rail Baltica en een interview met het veelbelovende technologiebedrijf Nevomo.

Vervolgens is er Cybersecurity and Signalling, waar het dreigingslandschap van cyberaanvallen voor de spoorwegsector wordt besproken door Ifigeneia Lella, Cybersecurity Expert bij het Europees Agentschap voor Cybersecurity ENISA. Senior adviseurs bij het Noorse Spoorwegdirectoraat (NRD) Cecillie Bjørløkke en Ingar Osterby spreken onder andere over het optimaliseren van ERTMS-investeringen met ATO.

Tijdens de conferentie is er volop ruimte voor vragen uit het publiek. Afbeelding: RailTech Europe 2022

Concurrentie in Passenger Rail is het derde onderwerp. Brancheorganisaties, wetgevers en juristen volgen de ontwikkelingen van de openstelling van de markt in Europa op de voet en delen hun inzichten tijdens deze sessie. De sessie eindigt met een debat: Zullen passagiers profiteren van de openstelling van de markt? – Met Nick Brooks van AllRail, Delphine Grandsart, Senior Researcher bij de European Passengers Federation en Viola Sütő, advocaat en eigenaar bij LegalRail.

Het vierde onderwerp is het verminderen van emissies. Matthias Landgraf, CEO en oprichter van Evias rail en Sven Schirmer, Corporate Procurement Coordinator bij ÖBB-Holding AG zullen het hebben over hoe spoorweginfrastructuur duurzamer kan worden door data-analyse, levenscycluskosten en milieueffecten te combineren als evaluatieparameters, en er zullen meer onderwerpen worden besproken over hoe de spoorwegsector duurzamer kan worden gemaakt.

Diverse workshops

Op de beursvloer van RailTech Europe ’24 vindt u gratis workshops over verschillende onderwerpen. De workshops vinden gedurende beide dagen van RailTech Europe ’24 plaats in drie workshopgebieden. Van technisch tot reizigersperspectief en van hands-on tot futuristisch.

AI op spoorinspecties door Goldschmidt Holding, How to Fix Europe’s International Passenger Railways door spooractivist en initiatiefnemer van het #crossborderail project Jon Worth, en de Technische uitdagingen waar Hyperloop voor staat door Delft Hyperloop, zijn slechts enkele voorbeelden van het aanbod aan workshops.

Workshop at RailTech 2022
Workshop op de RailTech 2022 editie

In workshopgebied 3 zijn er verschillende CEO talks: diepte-interviews met leiders uit de hele spoorwegsector, waaronder Marc Ullrich, International Senior Executive bij Vossloh en Gerard Scheffrahn, directeur van het ERTMS-programma in Nederland.

In het panel Women in Rail praten we over de ervaringen van vrouwen in de spoorwegsector met Babette Müller-Reichenwallner, CRO bij Railnova, Linda Thulin, International Development and Relations on Railway bij Trafikverket, en Laura ten Have Krieger, QHSE- en marketingvertegenwoordiger bij Vossloh ETS.

Ga voor meer informatie en registratie naar de RailTech Europe website.

Lees meer:

.

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Redactie

Bron: RailTech.com