FR NL

Ontdek de gratis workshops op RailTech Europe

Meer dan 35 workshops maken deel uit van RailTech Europe op 6 en 7 maart, met onderwerpen variërend van digitale oplossingen voor het spoor, internationale passagierstreinen, hyperloop, zero-emissie treinen en nog veel meer. Hier zijn enkele hoogtepunten van het workshopprogramma.

Op RailTech Europe zijn er drie workshopgebieden, met een breed programma om uit te kiezen. Enkele zeer innovatieve startups in de spoorwegsector geven ook workshops. Zoals Delft Hyperloop, dat in drie verschillende workshops zal spreken over het belang van internationale samenwerking met betrekking tot Hyperloop, en de sociaal-economische uitdagingen en de technische uitdagingen waar Hyperloop voor staat.

Het onlangs opgerichte leasebedrijf ace4rail heeft een uniek concept voor treinen: een modulaire aanpak die de grote vraag naar nieuwe rijtuigen flexibel kan oplossen. In deze workshop bespreken CEO Axel Kiese, die eerder bij SBB werkte, en CCO Albert Koch, die eerder bij de Nederlandse Spoorwegen NS werkte, de weg naar groei voor internationaal personenvervoer per spoor. Aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden laten ze zien welke hordes er daadwerkelijk genomen moeten worden om de meest duurzame manier van langeafstandsreizen te laten groeien – en hoe deze genomen kunnen worden.

Jon Worth, oprichter van Trains for Europe en bekend van het project #CrossBorderRail, praat ook over internationaal spoorvervoer. In de afgelopen 2 jaar heeft Jon Worth 197 internationale spoorlijnen in Europa bezocht. In deze workshop legt hij uit wat hij heeft geleerd, met welke problemen grensoverschrijdende reizigers te maken hebben en waarom soms eenvoudige oplossingen genoeg zijn om grote veranderingen voor reizigers teweeg te brengen.

Daarnaast vertellen verschillende bedrijven over oplossingen voor de spoorwegindustrie, variërend van cyberbeveiliging tot veiligheid op het spoor. Download hier het volledige workshopprogramma voor een volledig overzicht .

Interviews met leiders in de spoorwegindustrie

In workshopgedeelte 3 staat een reeks interviews met CEO’s en leiders uit de spoorwegindustrie op het programma. Hoor van mensen als Marc Ullrich, International Senior Executive bij Vossloh, Tjark De Vries, CEO van Strukton Rail Nederland en Robert Hanczor, CEO van Piper Networks hoe zij de spoorwegindustrie zien evolueren, wat de uitdagingen zijn en krijg de kans om je eigen vragen te stellen.

Het panel Women in Rail zal er ook zijn, waar we ons verdiepen in de ervaringen van vrouwen in de spoorsector. Als onderdeel van een paneldiscussie zullen Babette Müller-Reichenwallner – CRO bij Railnova, Linda Thulin – International Development and Relations on Railway bij Trafikverket en Laura ten Have Krieger – QHSE en Marketing vertegenwoordiger bij Vossloh ETS praten over technologie, duurzaamheid, techniek en werving (om een paar onderwerpen te noemen). Volgens sommige panelleden is de spoorwegen nog steeds een zeer traditionele en door mannen gedomineerde industrie en deze workshop is bedoeld om de ervaringen van vrouwen hierin te bespreken.

Tour voor jonge professionals en studenten

Naast de workshops nodigt RailForum young professionals en studenten uit voor een exclusieve rondleiding over de beursvloer van RailTech Europe ’24. Mis deze kans niet om te netwerken en in contact te komen met je potentiële toekomstige industrie! Deze rondleiding begint op 6 maart om 16:30 uur bij de catering, na de uitreiking van de innovatieprijzen. Het RailForum team zal herkenbaar zijn aan hun RailForum beach flag.

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: RailTech

Bron: RailTech.com