FR NL

Alstom opent nieuw onderhoudsdepot in Boekarest

Alstom gaat in Boekarest een nieuw depot bouwen voor het onderhoud van de nieuwe elektrische Coradia Stream passagierstreinen, met een investering van 50 miljoen euro. De 37 Coradia Stream-passagierstreinen die door de Roemeense autoriteit voor spoorweghervorming (ARF) zijn aangekocht, zullen er worden onderhouden.

Alstom heeft een contract gesloten voor de aankoop van 30.000 vierkante meter grond in het centrum van Boekarest voor het nieuwe spoorwegonderhoudsdepot. De faciliteit is nodig voor het onderhoud van de door Alstom gebouwde treinen die het bedrijf levert aan Roemenië. In maart 2022 ondertekenden Alstom en het ARF een contract voor de levering van 20 Coradia Stream interregionale treinen en de bijbehorende 15-jarige onderhoudsdiensten. In september 2022 werd een addendum bij het oorspronkelijke contract getekend voor de levering van nog eens 17 Coradia Stream treinen en de bijbehorende 15-jarige onderhoudsdiensten. Deze 37 treinen, die momenteel in productie zijn, zijn de eerste nieuwe moderne EMU’s die in Roemenië worden gekocht.

Digitale diagnose

Het depot komt op Calea Grivitei en omvat zowel gemoderniseerde bestaande faciliteiten als nieuwbouw. Het perceel omvat verschillende gebouwen op Calea Grivitei in het centrum van Boekarest, met toegang tot de hoofdspoorlijn. Er is een overeenkomst gesloten met Atelierele Grivita, een in Boekarest gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in de reparatie van rollend materieel.

De eerste fase van de investering – een depot dat is uitgerust voor test- en onderhoudswerkzaamheden – zal eind januari 2024 klaar zijn, en de volledige voltooiing wordt verwacht in de tweede helft van 2024. Het nieuwe depot zal worden uitgerust met “geavanceerde machines en technologie die wordt gebruikt in onderhoudsdepots voor rollend materieel in heel Europa”. Het omvat een digitale diagnosefaciliteit gebaseerd op de nieuwste technologie, waaronder HealthHubTM, Alstom’s oplossing voor voorspellend onderhoud en vlootbeheer, en een vloerdraaibank voor wielen.

Alstom levert al bijna 20 jaar onderhoudsdiensten voor de metrovloot van Boekarest. Het bedrijf zegt actief te werven voor de nieuwe onderhoudsfaciliteit voor treinen. Naar verwachting zullen meer dan 50 nieuwe werknemers deelnemen aan dit project en een gespecialiseerde training volgen.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Esther Geerts

Bron: RailTech.com