FR NL
Example illustration of interior design EM-ICE

DB onthult ‘Fan Capital Hamburg’ ICE voor de Euro

Vooruitlopend op het komende UEFA Europees Kampioenschap 2024™ heeft Deutsche Bahn (DB) de lancering aangekondigd van de nieuwe EM-ICE, een vernieuwde versie van de ICE 4, die volgende week in gebruik wordt genomen.

De EM-ICE is zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant aangepast aan voetballiefhebbers. Na een Instagram-enquête die van 19 tot 24 april werd gehouden, hebben de mensen gesproken: de EM-ICE staat voortaan bekend als de “Fan Capital Hamburg”. In een felbevochten strijd behaalde Hamburg de titel met 16 procent van het totaal aantal stemmen, waarbij München (14 procent) naar de tweede plaats werd verwezen en Berlijn (13 procent) naar de derde plaats. Maar liefst 26.000 fans namen deel aan de verkiezing, waaraan alle tien gaststeden van het UEFA EURO 2024™ toernooi deelnamen.

Op 30 april zal de EM-ICE “Fan Capital Hamburg” aan zijn eerste reis beginnen, als mobiele ambassadeur voor het voetbalevenement. DB verklaarde in een persbericht dat ze zich als officiële nationale partner van UEFA EURO 2024™ inzetten voor milieuvriendelijk vervoer voor fans en teams in heel Europa, met speciale aanbiedingen en meer treindiensten tijdens de kampioenschapswedstrijden.

Ter gelegenheid hiervan vindt er van 9.15 tot 10.00 uur een presentatie en doopceremonie plaats voor de vernieuwde ICE op het hoofdstation Frankfurt/Main, perron 1. Onder de aanwezigen bevinden zich Dr. Michael Peterson, DB-bestuurslid voor langeafstandsreizigersvervoer, Andreas Schaer, Managing Director van EURO 2024 GmbH, en Albärt, de geliefde mascotte van UEFA EURO 2024™.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com