FR NL
New tube trains

80% van de nieuwe treinen op de Piccadilly-lijn wordt geassembleerd in Yorkshire

Siemens Mobility heeft bevestigd dat tot 80 procent van de 94 nieuwe treinen van de Piccadilly Line voor de Londense ondergrondse in Yorkshire (Verenigd Koninkrijk) zal worden geassembleerd. Eerder was het plan om slechts de helft te bouwen in Goole, East Riding. De nieuwe treinfabriek is bijna klaar en zal dit voorjaar worden geopend.

Deze fabriek in Goole zal een centrale rol spelen in de productie van de volgende generatie Piccadilly Line metro’s en bijdragen aan de transformatie van treinreizen voor forenzen en bezoekers van Londen. Het bedrijf investeert tot 200 miljoen pond (234 miljoen euro) in een nieuw spoorwegdorp in Goole, waar een ultramoderne treinfabriek zal verrijzen.

Met assemblage- en inbedrijfstellingshallen, een onderhoudsfaciliteit voor treinonderdelen en een Rail Accelerator & Innovation Solutions Hub for Enterprise (Raise), is de locatie klaar om innovatie en vooruitgang in de spoorwegsector te stimuleren. Verwacht wordt dat het hele spoorwegdorp werkgelegenheid zal bieden aan 700 mensen en ongeveer 1.700 kansen zal creëren voor de toeleveringsketen. In het algemeen onderstreept de investering van Siemens Mobility in Goole een belangrijke stap voorwaarts in de Britse spoorwegindustrie, met mogelijke implicaties voor toekomstige projecten.

Het bedrijf wil het succes van de Piccadilly-lijn herhalen op de Bakerloo-lijn, door verouderde treinen te vervangen en het wagenpark en de signaleringssystemen te moderniseren op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Deze verbeteringen zijn echter afhankelijk van verdere overheidsfinanciering, die wordt verwacht vanaf april 2024. In afwachting van de financiering door TfL staat Siemens Mobility ook op het punt om nieuwe treinen voor de Bakerloo-lijn te produceren in de fabriek in Goole.

Testen in het verleden

In november vorig jaar voerde Siemens Mobility tests uit op de toekomstige treinen van de Piccadilly-lijn, waarbij gebruik werd gemaakt van zowel de testbaan als een klimaatkamer in Duitsland en Oostenrijk. Het is de bedoeling dat deze nieuwe treinen vanaf 2025 in Londen gaan rijden, ter vervanging van de huidige vloot die dateert uit de jaren 1970. De Piccadilly-lijn, die een cruciale rol speelt in het Londense metronetwerk met een marktaandeel van meer dan 10%, bedient belangrijke bestemmingen zoals Heathrow Airport, West End en St Pancras International.

Siemens Mobility is actief betrokken bij de bouw van 94 Piccadilly Line-treinen voor Transport for London (TfL). De nieuwe Piccadilly Line-treinen van Siemens Mobility, die deel uitmaken van de Inspiro-metrofamilie, beloven een verbeterde reiservaring. Deze nieuwe treinen zijn voorzien van doorloopbare rijtuigen met airconditioning, verbeterde toegankelijkheid en CCTV in alle rijtuigen en zullen de capaciteit met ongeveer 10% verhogen. Ze zijn ook lichter en energiezuiniger, zodat forenzen soepeler kunnen reizen.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com