FR NL
Rubberen overweg van Rosehill Rail

Rosehill Rail levert de komende acht jaar 500 rubberen overwegen aan Infrabel

Rubberen overweg van Rosehill Rail@ Rosehill Rail.

Infrabel heeft een contract voor acht jaar afgesloten met Rosehill Rail voor de levering van overwegsystemen. De Belgische spoorbeheerder gaat de komende jaren vijfhonderd overwegen met de rubberen systemen van het bedrijf uitrusten.

Dat maakt het Engelse bedrijf bekend op haar website. De rubberen overwegsystemen van Rosehill Rail, die op maat gemaakt worden voor wissels, kruisingen en overige railinfrastructuur, zullen in ons land geleverd worden door Vatis bvba uit Lochristi. Vatis is specialist op gebied van oppervlaktetechnologie en slijtvaste producten.

500 overwegen in acht jaar

“Wij kijken ernaar uit om met Rosehill Rail samen te werken aan de installatie van vijfhonderd overwegsystemen in België de komende acht jaar”, becommentarieert Nevenka Vandenbossche, de samenwerking. Ook Rosehill Rail is tevreden met de opdracht: “Wij zijn blij dat het contract is toegekend in een regio die lang door onze concurrent bevoorraad werd”, laat export-verantwoordelijke Andrew Knight weten.

Stuikelmatten tegen spoorlopen

De rubberen panelen zijn gemaakt van gerecycleerde autobandenrubber en geschikt voor overwegen voor voetgangers en fietsers, licht en zwaar auto- en vrachtverkeer. Hetzelfde materiaal wordt door het Engelse bedrijf gebruikt voor de productie van struikelmatten tegen het ongewenst spoorlopen. Door middel van deze struikelmatten wordt de doorgang langs het spoor verhinderd en onveilige situaties rond het spoor vermeden.

Auteur: Jerom Rozendaal