FR NL
Tram terug op de rails gemanoeuvreerd in Antwerpen

Ontspoorde tram in Antwerpen terug op de rails

Na ruim vijf uur werken is een technische ploeg van De Lijn er donderdag in geslaagd een ontspoorde tram terug op de rails te krijgen. De bewuste tram botste donderdag rond het middaguur op een vrachtwagen. Bij het ongeluk ontspoorde het voertuig van De Lijn en waren de lijnen tien en vier rond Hoboken de hele middag gestremd.

Bij de botsing, die rond twaalf uur plaatsvond, vielen geen gewonden. Een technisch team van De Lijn was snel ter plaatsen om de trein weer in de rails te krijgen. Met een pomp werd de tram omhoog getild en beetje voor beetje op zijn plaats gemanoeuvreerd. Het duurde uiteindelijk tot 18h00 voordat de tram zijn weg kon vervolgen.

Hieronder een foto-impressie:

Tram terug op de rails gemanoeuvreerd in Antwerpen

Tram terug op de rails gemanoeuvreerd in Antwerpen

Tram terug op de rails gemanoeuvreerd in Antwerpen

Tram terug op de rails gemanoeuvreerd in Antwerpen

Tram terug op de rails gemanoeuvreerd in Antwerpen

Auteur: Jerom Rozendaal