FR NL

De Lijn voert spoedoperatie uit aan verzakt tramspoor Gent

De Lijn voert volgende week dringende herstellingswerken uit aan de tramsporen in de Kortrijksepoortstraat in Gent. Er is sprake van een verzakking. Na een lapmiddel volgt in het voorjaar van 2022 een grondige renovatie.

In de Kortrijksepoortstraat, het gedeelte tussen Verlorenkost en Veergrep (op de eigen trambedding richting station Gent Sint-Pieters), zijn de sporen en het wegdek plaatselijk in erg slechte staat, laat De Lijn weten. “Er is een verzakking die veel sneller degenereert dan verwacht. Omwille van de verkeersveiligheid en het verzekeren van de tramexploitatie dringt een spoedherstelling zich op.”

Tramverkeer gestremd

De dringende werken, die overdag worden uitgevoerd, starten op maandag 15 november en duren tot en met vrijdag 19 november. Gedurende die periode wordt alle verkeer in beide rijrichtingen omgeleid. Voetgangers ondervinden geen hinder. De voetpaden blijven toegankelijk.

Grondige aanpak in het voorjaar

In de lente van 2022 staat een grondige aanpak van de Kortrijksespoortstraat op de planning. Deze werken zijn nodig om het comfort voor de omwonenden, tram- en weggebruikers te verhogen.  De zone tussen Verlorenkost en Veergrep zal een volledig nieuw wegdek en nieuwe tramsporen krijgen.

Ook andere zones in de straat worden grondig aangepakt. Op het kruispunt Verlorenkost wordt de toplaag asfalt vervangen. In de zone Nederkouter-Zoutstraat en Nederkouter-Kortrijksepoortstraat, zowel ter hoogte van Verlorenkost als ter hoogte van de Kanunnikstraat, worden asfalt en dwarsliggers vernieuwd. Deze werken zijn voorzien in de periode van medio februari tot midden april.

Auteur: Jerom Rozendaal