FR NL
HS2 Edgcote viaduct, artists impression

Aftakking HS2 hogesnelheidslijn naar Leeds wordt geschrapt

Bron: HS2

De Britse overheid is van plan om de oostelijke tak van de hogesnelheidslijn HS2 tussen de Midlands en Leeds te schrappen, meldt BBC op basis van diverse bronnen.

Het ministerie van Transport zal in plaats daarvan donderdag een nieuw spoorplan aankondigen, waarmee 96 miljard pond (113 miljard euro) aan financiering is gemoeid voor nieuwe routes in het noorden en de Midlands, schrijft de BBC.

Betrokken partijen verwachten dat het schrappen van de Leeds-aftakking van HS2 de reistijd met 20 minuten zal verlengen. Volgens de regering leveren de nieuwe plannen vergelijkbare voordelen op en zijn sneller en goedkoper.

Hogesnelheidslijn

High Speed ​​2 is een geplande nieuwe hogesnelheidslijn, bedoeld om Londen te verbinden met de stadscentra van Birmingham, Manchester en Leeds.

HS2 hogesnelheidslijn

The Sunday Times berichtte afgelopen weekend dat de minister van Transport Grant Shapps twee kortere hogesnelheidsroutes zal aankondigen die gedeeltelijk worden gecreëerd door bestaande lijnen te upgraden. Een daarvan loopt tussen Leeds en Sheffield, een andere van Birmingham naar East Midlands Parkway. De overheid zal naar verwachting ook onderzoeken of er een tramdienst voor Leeds kan worden opgezet.

Het nieuwe spoor op het tracé laat geen hogesnelheidstreinen toe. De route zal naar waarschijnlijk niet via Bradford gaan, een belangrijk verzoek van velen in de stad en omgeving.

Auteur: Hendriëlle de Groot