FR NL

Spooraannemer Swietelsky AG heeft oog op België laten vallen

2022, Swietelsky

Het Oostenrijkse familiebedrijf Swietelsky AG heeft via dochter Swietelsky Rail Benelux een begerig oog op de Belgische markt laten vallen. Deze allround spooraannemer heeft een vestiging in de Benelux in het Nederlandse Oisterwijk. Daar zou dus binnenkort een Belgische vestiging bij komen.

Hightech machines uit Oostenrijk

Als allround spooraannemer richt Swietelsky Rail Benelux zich op spoorbouw en spoorvernieuwing in België, Nederland en Luxemburg. Het bedrijf is gespecialiseerd in het succesvol organiseren, uitvoeren en opleveren van complexe spoorprojecten.

De medewerkers van het bedrijf maken daarbij gebruik van hightech machines uit Oostenrijk. Deze machines vernieuwen duurzaam en efficiënt het hele spoor, van dwarsligger tot spoorstaaf. Swietelsky Rail Benelux heeft erkenningen op het gebied van spoorbouw, kabels & leidingen, treinbeveiliging, bovenleiding en energievoorziening.

Duurzaamheid staat centraal

Duurzaamheid is door de geschiedenis heen een belangrijk onderwerp geweest voor Swietelsky. De oprichters wisten 80 jaar geleden al dat spoorwegen als transportmiddel een uitkomst zouden zijn voor duurzaam vervoer. Daarom heeft Swietelsky haar diensten uitgebreid van bouw naar spoorwegbouw.

Met behulp van grote en innovatieve machines, zorgt Swietelsky ervoor dat mensen en goederen snel, veilig en comfortabel vervoerd kunnen worden.

Dankzij vooruitziende kapitaalinvesteringen beschikt Swietelsky over moderne machines en een eigen spoorwegtransportbedrijf. Door de ontwikkeling van grote machines heeft Swietelsky de spoorwegbouw in Europa efficiënter en veiliger gemaakt. De komst van dit bedrijf naar de Belgische markt kan dus alleen op applaus worden onthaald.

Auteur: Jos Sterk