FR NL
Bovenleidingportalen

Stuk van bovenleiding vliegt door voorruit trein

Spoorlijn met bovenleiding Benjamin Brolet / Infrabel

Zondagochtend vond er een treinongeluk plaats in de buurt van Forchies-la-Marche, in de provincie Henegouwen. Een isolator van de bovenleiding vloog door de voorruit van een machinist. De treinbestuurder werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het incident vond plaats op de lijn 112 tussen Marchienne-au-Pont -Piéton-La Louvière-centrum in de richting van Charleroi. Een isolator van de bovenleiding – die de trein van elektriciteit voorziet tijdens het rijden – heeft de voorruit van een trein verbrijzeld. De machinist had snijwonden in het gezicht en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Infrabel bevestigt dat een isolator – een component van de bovenleiding – is losgekomen. “We onderzoeken nog hoe het is kunnen gebeuren, maar het betreft een technisch onderdeel”, zegt Frédéric Petit van Infrabel. “Het is naar beneden gevallen juist op het moment dat de trein er passeerde. De component is op de voorruit van de trein terechtgekomen en de treinbestuurder raakte hierbij gewond.”

Evacuatie

De reizigers (een tiental) werd geëvacueerd met een bus en er werden ook vervangbussen op het traject ingelegd door NMBS. Rond de middag was er gisteren opnieuw een spoor in dienst tussen La Louvière en Charerloi en aan het begin van de avond het tweede spoor. Daarmee was de toestand dus terug normaal.

Auteur: Matthias Vanheerentals