FR NL
Brug van Walzin

Infrabel vernieuwt brug over de Lesse

Brug van Walzin 2023, Infrabel

Gedurende 3 maanden voerden de teams van Infrabel werken uit om een brug over de Lesse (brug van Walzin), welbekend bij de kajakkers, te vernieuwen. Er werden zopas 8 metalen liggers geplaatst.

Er werd een gigantische spoorwegkraan gebruikt voor de plaatsing van 8 metalen liggers die de structuur van de brug zullen vormen. De oude brug is vorige maand afgebroken. Tijdens de opbouwwerkzaamheden is tevens de centrale brugpijler verstevigd. Dit moet de pijler beter bestand te maken tegen extreem weer en tegen eventuele grote overstromingen van de rivier. Er wordt nog tot 3 september gewerkt op en aan de brug in Walzin.

Om de hinder van deze werken tot een minimum te beperken, heeft Infrabel nauw overleg gepleegd met het gemeentebestuur en de kajakverhuurders. Het verkeer voor de klanten van Infrabel werd gedurende 2 weekends onderbroken en enkel op één dag, op zondag 2 juli, kon er niet gekajakt worden. Deze brug ligt op de lijn Athus-Meuse, een strategische goederentransportas tussen de haven van Antwerpen en Zuid-Europa. Het treinverkeer wordt de komende weken aangepast tussen Dinant en Libramont.

In totaal telt Infrabel meer dan 4.300 bruggen op zijn spoornetwerk, kunstwerken die onderhouden en vernieuwd worden, om een veilige en efficiënte infrastructuur te garanderen.

Auteur: Matthias Vanheerentals