FR NL
Bovenleidingportalen

UPDATE: treinongeval Koolskamp: trucker in levensgevaar en 15 passagiers lichtgewond

Spoorlijn met bovenleiding Benjamin Brolet / Infrabel

Iets voor de middag is er een zwaar ongeval gebeurd met een trein in Koolskamp (Ardooie), in West-Vlaanderen. Het ongeval gebeurde aan de overweg aan de Oude Heirweg. Een trein is tegen een vrachtwagen gebotst en ontspoord.

De trucker is in levensgevaar. Zo’n 50 passagiers werden geëvacueerd; Vijftien passagiers op de trein raakten lichtgewond. De treinbestuurder is zo goed als ongedeerd. Het ongeval heeft gevolgen voor het treinverkeer. Het treinverkeer tussen Lichtervelde en Roeselare zal de komende dagen nog onderbroken zijn. De bovenleiding is geraakt en er is ook schade aan de infrastructuur naast de overweg.

Identiek ongeval

Aan dezelfde overweg in Ardooie gebeurde vorig jaar ook al een aanrijding tussen een trein en een vrachtwagen. Volgens Frédéric Petit van Infrabel zou de schade deze keer wel sneller hersteld moeten zijn dan vorig jaar omdat de seinkeet deze keer niet werd geraakt. Op de website van Het Laatste Nieuws zijn amateurbeelden van het ongeval te zien.

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals