FR NL

Advancing Rail, Empowering the Future: Registratie opent voor RailTech Europe ’24

RailTech

Op 6 en 7 maart 2024 gaat in het Nederlandse Utrecht de 15e editie van RailTech Europe van start. Het evenement combineert een beurs en workshops met belangrijke bedrijven uit de spoorwegindustrie uit heel Europa met een tweedaagse conferentie over de meest relevante thema’s waar de sector vandaag de dag mee te maken heeft. Er worden meer dan 8.000 bezoekers verwacht en de registratie voor bezoekers is zojuist geopend op maandag 4 december.

De spoorwegsector heeft een grote rol te spelen in de toekomst, onder andere in het terugdringen van transportemissies. Hoe kunnen we het spoor verder ontwikkelen en de toekomst versterken? Innovaties en nieuwe technologieën kunnen een sleutelrol spelen en zullen worden getoond op de beursvloer van RailTech Europe. In meer dan 20 workshops duiken experts in een onderwerp, technologie of probleem dat om een oplossing vraagt.

De RailTech Europe conferentie zoomt in op de toekomst van het spoor in vier verschillende onderwerpen: High-speed Rail, Signalling & Cybersecurity, Competition in Passenger Rail and Reducing Emissions. Door de combinatie van een beurs, workshops en een conferentie trekt dit evenement een gevarieerd publiek: van praktische en technische experts en ingenieurs tot management, beleidsmakers en sectororganisaties. Mis deze unieke kans niet om nieuwe en unieke inzichten te krijgen en bij te dragen aan de toekomst van het Europese spoor!

De beursvloer van RailTech Europe in 2022
De beursvloer van RailTech Europe in 2022

Het evenement in vogelvlucht

RailTech Europe ’24 gaat op dinsdag 5 maart van start met een exclusieve netwerkavond in de RailTech Express Dinner Train. Met 108 exposanten uit heel Europa tijdens de vorige editie in 2022, wordt RailTech Europe volgend jaar opnieuw dé ontmoetingsplaats voor spoorwegprofessionals. Het wordt de eerste grote beurs van 2024, en hoewel het niet de grootste spoorwegbeurs in Europa is, zijn er toegewijde bedrijven en bezoekers, en de beursvloer is makkelijk te navigeren. De RailTech Innovation Awards, een vast onderdeel van het evenement, worden uitgereikt aan de meest innovatieve spoorwegoplossingen. De beurs en workshops zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Vier belangrijke onderwerpen waar de spoorsector mee te maken heeft worden besproken tijdens de RailTech Europe conferentie, met presentaties, paneldiscussies en interactie met het publiek. Elke conferentiesessie duurt een halve dag en meerdere sessies kunnen worden gecombineerd in een ticket, evenals met een bezoek aan de beursvloer. Lunch en netwerkborrels zijn inbegrepen. Het voorlopige programma van de conferentie en de huidige bevestigde sprekers zijn te vinden op de website, die zal worden bijgewerkt met nieuwe sprekers.

Een presentatie tijdens de RailTech Europe Conferentie in 2022
Een presentatie tijdens de RailTech Europe Conferentie in 2022

Auteur: Esther Geerts