FR NL
Infrabel Seinhuis

Infrabel bekroond met Label Duurzame IT (niveau 1)

Infrabel Seinhuis Infrabel

Infrabel heeft het Label Duurzame IT (niveau 1) behaald. Deze certificering toont hoe hard Infrabel als bedrijf inzet op duurzame IT-praktijken en met een zo klein mogelijke milieu-impact digitaal wil werken.

De inspanningen van het Green ICT-team zorgden er ondertussen voor dat Infrabel het Label Duurzame IT (niveau 1) wist binnen te halen. “Een mooie erkenning voor het reeds geleverde werk”, zegt woordvoerder Frederic Petit. “Dit toont onze vastberadenheid om een rol te spelen in het verminderen van de ecologische voetafdruk en het waarborgen van duurzame digitale ontwikkeling. Green ICT is een transversaal verhaal. Om tastbare resultaten te boeken, is samenwerking van alle collega’s binnen de ICT-directie van cruciaal belang.”

Digitale technologie

Voor de activiteiten als infrastructuurbeheerder maakt Infrabel gebruik van digitale technologie met een aanzienlijke milieu-impact. “Vandaag worden onze teams erkend omdat ze slimme digitale oplossingen ontwerpen, geoptimaliseerde toepassingen ontwikkelen, onze hardware recycleren en al onze medewerkers opleiden om minder energie te verbruiken en zo milieuvriendelijk mogelijk digitaal te werken”, zegt CEO Benoît Gilson. “Deze prachtige erkenning maakt ons alleen maar nog meer vastberaden om een belangrijke rol te spelen in het verminderen van de ecologische voetafdruk van Infrabel en werk te maken van duurzame digitale ontwikkeling.” In de snel evoluerende digitale wereld van vandaag is duurzaamheid een sleutelwoord geworden. “Bij Infrabel nemen we deze uitdaging serieus, met als knap resultaat het Label Duurzame IT”, zegt Frederic Petit. “Een label dat onze toewijding aan duurzame IT-praktijken en het verminderen van de ecologische impact van onze digitale activiteiten benadrukt.”

Start

De start van het Green ICT-avontuur startte enige tijd terug. “Digitale technologie heeft een enorme impact op het milieu, en daar wilden we bij Infrabel graag iets aan doen”, zegt Petit. “Wat begon als een kleine werkgroep, groeide al snel uit tot een gemotiveerde community die focust op duurzamere digitale praktijken binnen ons bedrijf. De collega’s die betrokken zijn bij dit verhaal, denken voornamelijk na over hoe we alle (ICT-)collega’s kunnen betrekken en bewustmaken van duurzamere digitale praktijken.” Green ICT is volgens Infrabel best een breed begrip. “Het draait onder meer om bewustwording en educatie binnen de ICT-afdeling, onze digitale activiteiten zo milieuvriendelijk mogelijk te maken en het bedenken van slimme digitale oplossingen om andere directies duurzamer te maken”, zegt Petit.

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals