FR NL
Vossloh switch

Vossloh levert 600 schakelaars aan Deutsche Bahn

Vossloh’s divisie Customised Modules en Deutsche Bahn hebben een vierjarige raamovereenkomst getekend voor ten minste 600 wissels op 30 november 2023.

Vossloh tekende hun eerste vierjarige raamovereenkomst voor complete wissels met vastgelegde leveringshoeveelheden met Deutsche Bahn. In de komende vier jaar zal Vossloh’s Customised Modules Division minstens 600 wissels leveren aan de Duitse spoorweggigant. Tegelijkertijd zal Vossloh wisselcomponenten blijven leveren aan DB.

“Als traditioneel Duits bedrijf is het bijzonder belangrijk voor ons om bij te dragen aan het bevorderen van de spoorwegen als de meest duurzame vorm van massatransport, ook in dit land, waardoor een belangrijke basis wordt gelegd voor het bereiken van de Europese klimaatdoelstellingen”, aldus Oliver Schuster, CEO van Vossloh.

Modernisering netwerk DB

Het netwerk van Deutsche Bahn is het grootste spoornetwerk in Europa en ondergaat momenteel een uitgebreid moderniseringsprogramma om het spoornetwerk te vernieuwen en de infrastructuur uit te breiden. Het doel is om de capaciteit van het hoogwaardige netwerk te vergroten en tegelijkertijd het aantal verstoringen met 80 procent te verminderen.

In september werd een bestaand contract tussen Vossloh en Deutsche Bahn voor preventief spoorwegonderhoud vernieuwd en uitgebreid. Als onderdeel van deze samenwerking zal Vossloh de High-Speed Grinding (HSG)-technologie gebruiken om in 2024 minimaal 13.000 kilometer aan intensief gebruikte spoorverbindingen binnen het hoogwaardige netwerk te slijpen. De HSG-technologie omvat real-time gegevensverzameling en analyse tijdens elke passage, waardoor de verschuiving van tijdgebaseerd naar conditiegebaseerd onderhoud wordt vergemakkelijkt.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com