FR NL
MIKA Kandertal trains (Photo: BLS press release)

BLS introduceert nieuwe Stadler treinen op Zwitsers-Italiaanse lijn

De Zwitserse spoorwegmaatschappij BLS introduceerde op 10 december nieuwe, door Stadler gebouwde MIKA-treinen op de grensoverschrijdende lijn tussen Brig in Zwitserland en Domodossola in Italië. Nu verbindt de RegioExpress de Zwitserse hoofdstad Bern weer rechtstreeks met Italië.

Volgens de spoorwegmaatschappij Bern-Lötschberg-Simplon (BLS) verbeteren de onlangs goedgekeurde MIKA-treinen de reiservaring voor reizigers die pendelen tussen Brig en Domodossola. De BLS RABe 528, beter bekend als de MIKA, wordt door Stadler Rail voor BLS geproduceerd. Elke MIKA-formatie bestaat uit zes wagons met een capaciteit van 275 zittende passagiers. De nieuwe verbeteringen omvatten panoramische ramen, een speciale bistrozone, stopcontacten bij elke zitplaats en een algehele toename van de beschikbare ruimte in vergelijking met de huidige treinen op dit traject.

In de MIKA (Foto: persbericht BLS)

De MIKA-treinen stoppen nu de hele dag volgens een dienstregeling in Preglia. Dit vergroot het aanbod voor dagelijkse forenzen en vakantiegangers die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de schilderachtige Ossola regio door middel van wandelingen en excursies.

Opmerkelijk is dat de uitrol van de MIKA treinen op de route Bern-Domodossola een jaar vertraging opliep. De vertraging werd toegeschreven aan complicaties als gevolg van de mislukte kaderovereenkomst tussen Zwitserland en de Europese Unie, aldus een persbericht van de BLS. Daarom reden de treinen aanvankelijk alleen tussen Bern en Brig, waardoor passagiers in Brig moesten overstappen op oudere NINA-treinen.

Lees verder:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com