FR NL

Birmingham verwelkomt gloednieuwe West Midlands Trains

West Midlands Trains is begonnen met de levering van een nieuwe vloot voor haar voorstadsdiensten in Birmingham. De passagiersmaatschappij is verantwoordelijk voor de diensten onder de merknamen West Midlands Railway en London North Western Railway. Het voordeel voor de Midlands is dat de treinen lokaal worden gebouwd en op lokale lijnen gaan rijden.

Er is een belangrijke ontwikkeling gaande voor treinreizigers rond Birmingham. West Midlands Railway is begonnen met de introductie van haar nieuwe vloot elektrische treinen. Misschien niet zo snel als ideaal zou zijn geweest, maar de Class 730 vloot is begonnen met lijndiensten in de regio. De eerste eenheden rijden tussen Wolverhampton, Birmingham en Walsall. In de lente van dit jaar zullen deze treinen ook gaan rijden op de drukke Cross City Line. De drukke route verbindt Lichfield, Birmingham, Redditch en Bromsgrove.

Investering in nieuwe vloot en infrastructuur

Het debuut van deze vloot werd eerder deze maand gevierd met een speciaal evenement op het station van Wolverhampton. De hele bestelling bestaat uit 48 treinen met drie rijtuigen, in totaal 144 nieuwe rijtuigen. De treinen worden lokaal in de Midlands geproduceerd door Alstom in Derby. De Class 730 Aventra treinen maken deel uit van een investering van 700 miljoen pond (820 miljoen euro) door West Midlands Railway om het rollend materieel en de infrastructuur te vernieuwen.

Alstom bouwt de Class 730 Aventra eenheden in hun fabriek in Derby
.

Deze treinen zijn bedoeld om de capaciteit voor forenzen te vergroten. De fabrikanten zeggen dat ze ook beschikken over verschillende moderne functies. Passagiers kunnen toegankelijke toiletten, digitale informatieschermen, airconditioning, vloerverwarming en stopcontacten bij elke zitplaats verwachten. Het grootste deel van de capaciteit bestaat echter uit staanplaatsen – een weerspiegeling van het voorstedelijke karakter van de routes waaraan ze zijn toegewezen.

Grotere frequentie gevraagd voor bestemmingen buiten de voorsteden

De introductie van de Class 730’s op de Cross-City lijn van Birmingham zal bijdragen aan het stroomlijnen van de activiteiten van West Midlands Trains. Ze zullen het ook gemakkelijker maken om oudere treinen uit dienst te nemen. Bestaande Class 323’s en Class 350/2 eenheden worden buiten dienst gesteld. Sommige van de Class 323 EMU’s zullen worden ingezet op diensten op het netwerk van Northern Trains.

Raining on the parade. Class 730 eenheid staat klaar om te vertrekken (Image Toby Rackliff)

De nieuwe vloot is alom geprezen. Sommige belanghebbenden hebben echter de wens geuit dat de treinen worden ingezet met een hogere frequentie. Ze wijzen met name op bestemmingen buiten de voorsteden. Ian McConnell, directeur van West Midlands Railway, zei echter dat deze moderne elektrische treinen de reiservaring voor passagiers zullen verbeteren.

Pay As You Go technologie op komst

“Het is goed nieuws dat deze investering door West Midlands Trains wordt voortgezet terwijl we samenwerken om ons spoornetwerk klaar te maken voor de toekomst”, zei een duidelijk enthousiaste Andy Street, de burgemeester van West Midlands. “Deze nieuwe treinen zullen echt een verschil maken voor passagiers in onze hele regio – ze vergroten de capaciteit op een aantal van onze drukste routes. Met nieuwe stations in aanbouw en de recente aankondiging dat de Pay As You Go technologie eraan komt, ziet de toekomst er rooskleurig uit voor treinreizen in de West Midlands.”

Naast de drie-delige Class 730’s test West Midlands Railway’s zusterbedrijf London Northwestern Railway momenteel 36 vijf-delige versies van de vloot. Deze langereafstandstreinen zullen naar verwachting komende winter in dienst komen en de verbindingen tussen West Midlands, Liverpool en Londen verder uitbreiden. De nieuwe vloot komt op een moment dat Network Rail zich opmaakt voor belangrijke infrastructuurwerkzaamheden in de regio, waarvoor het onlangs een aanbesteding heeft uitgeschreven.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Simon Walton

Bron: RailTech.com