FR NL
Vectron locomotive

CARGOUNIT neemt meer Siemens Mobility locomotieven over

Siemens Mobility heeft een substantiële overeenkomst gesloten met het Poolse toonaangevende onafhankelijke locomotiefleasebedrijf CARGOUNIT, gericht op het verbeteren van de spooractiviteiten in de regio. De overeenkomst is gericht op de aankoop van maximaal 100 locomotieven van het Vectron-platform.

Volgens het raamcontract zal CARGOUNIT in totaal 90 Vectron MS-locomotieven ontvangen, waarvan er al 30 in gebruik zijn genomen. Daarnaast omvat de overeenkomst een bestelling van 10 Smartron locomotieven. De eerste reeks leveringen is gepland voor 2025, met verdere aankopen in de toekomst.

De Vectron- en Smartron-locomotieven, die bekend staan om hun veelzijdigheid en geavanceerde functies, zullen naar verwachting een belangrijke rol spelen bij het faciliteren van vracht- en passagiersdiensten in heel Europa, met name in het intermodale segment. Met hun modulaire ontwerp en robuuste mogelijkheden zijn deze locomotieven goed uitgerust om te voldoen aan verschillende operationele eisen in zowel binnenlandse als internationale spoorwegnetwerken.

Signing of the agreement in Wroclaw, Poland (Photo: CARGOUNIT)
Ondertekening van de overeenkomst in Wroclaw, Polen (Foto: CARGOUNIT)

Samenwerking sinds 2018

De samenwerking tussen Siemens Mobility en CARGOUNIT gaat terug tot 2018, met de eerste aankoop van één Vectron MS-locomotief. Sindsdien is de samenwerking gestaag gegroeid, waarbij CARGOUNIT zijn vloot heeft uitgebreid met een divers aanbod van Siemens locomotieven. De recente overeenkomst onderstreept het engagement van CARGOUNIT om zijn spoorwegactiva te moderniseren en de operationele efficiëntie te verbeteren.

Vooruitblikkend is de hernieuwde samenwerking de basis voor verdere groei en innovatie in het spoorvervoer. Met de plannen om extra Vectron- en Smartron-locomotieven aan te schaffen, wil CARGOUNIT zijn positie als belangrijke speler op de Europese spoorwegmarkt versterken. De strategische investering past in de bredere inspanningen om duurzame en milieuvriendelijke transportoplossingen in de hele regio te promoten.

De bestelde Vectron MS locomotieven, met een indrukwekkend vermogen en geavanceerde technologie, zijn klaar om de spoorwegactiviteiten in Polen en daarbuiten te verbeteren. Deze locomotieven zijn uitgerust met ultramoderne ETCS-systemen en kunnen naadloos worden ingezet in meerdere Europese landen.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com