FR NL
Railroad work Belgium

Belgische trein ontspoord na botsing met kraan

Gisteravond vond er een ingrijpend ongeluk plaats op de Belgische spoorlijn tussen Antwerpen en Gent. Er waren twee passagierstreinen en een Infrabel-kraan bij betrokken. Twee mensen raakten gewond en de schade is groot.

Een lege passagierstrein op weg naar Gent botste ter hoogte van Belsele op een Infrabel-kraan, die naast het spoor op een fietspad stond. De kraan, die aan het werk was, zou in de berm weggezakt zijn. Daardoor hing een deel van de machine boven het spoor.

Door de klap ontspoorde de trein. Daarnaast raakten de sporen, kabels en een portaal zwaar beschadigd. De machinist van de kraan kon het voertuig op tijd verlaten, maar de machinist van de trein en zijn collega liepen lichte verwondingen op.

Een tweede trein, die uit de richting Antwerpen kwam en vol zat met passagiers, raakte ook beschadigd door het incident. Gelukkig botste deze trein niet op een van de andere betrokken voertuigen en bleven de inzittenden ongedeerd. Deze trein werd kort na het ongeval geëvacueerd.

Infrabel laat weten dat er schade is aan de sporen, tweehonderd meter bovenleiding en een aantal bovenleidingspalen. “Eerst moet de ontspoorde trein terug op de sporen worden geplaatst en weggesleept. Daarna kunnen we beginnen met het herstellen van de schade aan de sporen en de bovenleiding. Dat zal enkele dagen duren,” zegt woordvoerder Frédéric Petit van spoorwegmaatschappij Infrabel.

Dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd op onze zusterwebsite SpoorPro.nl.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Alexander Molendijk

Bron: RailTech.com