FR NL
Moskva-2024

Moskva-2024 metro onthuld in Moskou

De Moskouse metro heeft de nieuwe treinserie Moskva-2024 geïntroduceerd op Lijn 2. De Moskva-2024 treinen werden ingezet op Lijn 2, een van de drukste en meest uitgebreide routes in het metronetwerk. De komende drie jaar staat voor Lijn 2 een volledige vernieuwing van de vloot gepland.

In de afgelopen tien jaar heeft Moskou aanzienlijke vooruitgang geboekt in het terugdringen van de gemiddelde leeftijd van de metrotreinen. Er wordt ook al gewerkt aan de ontwikkeling van een nog modernere Moskva-2026 serie. De Moskva-2024 serie is voorzien van een aantal belangrijke functies om het comfort en gemak voor de passagiers te verbeteren.

Launch of the new Moskva-2024 metro in Moscow
Lancering van de nieuwe Moskva-2024 metro in Moskou

Passagierscomfort

De onlangs onthulde Moskva-2024 treinserie brengt een groot aantal verbeteringen naar de Moskouse metro. Ten eerste biedt het ontwerp van de trein meer ruimte in het gangpad, waardoor er 17 extra passagiers per wagon kunnen meerijden, wat comfortabeler en efficiënter is. Vergeleken met zijn voorgangers, zoals de “Nummer”-rijtuigen (81-717/81-714), biedt de Moskva-2024-serie een toename van 10% in de maximale capaciteit. Ook zijn de deuren 32 procent breder, waardoor het in- en uitstappen sneller verloopt.

Inside the new Moskva-2024
Het interieur van de nieuwe Moskva-2024 tijdens de bouw (Foto: Moskouse Metro)

Ten tweede zullen passagiers genieten van meer comfort dankzij bredere stoelen en verbeterde bekledingsmaterialen, wat de algehele reiservaring verbetert. De introductie van 176 informatiedisplays en een naadloze overgang van het eerste naar het laatste rijtuig, samen met een verbeterde geluidsisolatie, is bedoeld om de algehele reiservaring verder te verbeteren.

Interior of the new Moskva-2024 on the move
Interieur van de nieuwe Moskva-2024 onderweg (Foto: Moskouse Metro)

Ten derde is de connectiviteit van de trein aanzienlijk verbeterd met de strategische verplaatsing van USB-opladers van de zitplaatsen naar de handrails, samen met plannen om nieuwe Type-C poorten en extra aansluitingen te introduceren om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van passagiers. Tot slot geeft de Moskva-2024-serie prioriteit aan toegankelijkheid, met koprijtuigen die zijn uitgerust voor reizigers met beperkte mobiliteit, waardoor inclusiviteit en gemak voor alle reizigers wordt bevorderd.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com