FR NL
Tram in Moscow

Moskou Tramnetwerk ziet stijging in aantal reizigers

Het tramnetwerk in Moskou heeft een opmerkelijke stijging van het aantal passagiersritten doorgemaakt, met een opmerkelijke stijging van meer dan 20 procent tijdens de eerste drie maanden van 2024 in vergelijking met dezelfde periode in 2023, kondigde locoburgemeester van Transport Maksim Liksutov aan in een persbericht van Moskou Transport.

De meest gefrequenteerde tramroutes onder Moskovieten zijn volgens een persbericht van Moskou Transport Route 17 van Medvedkovo naar Ostankino, met gemiddeld ongeveer 54.000 ritten per weekdag, gevolgd door Route 6 van Bratsevo naar Sokol Metro met meer dan 37.000 ritten, en Route 11 van Ostankino naar de 16e Parkovaya Straat, met meer dan 30.000 ritten. Routes 36 en 46, die Metrogorodok respectievelijk verbinden met Novogireevo en de 3e Vladimirskaastraat, worden ook druk bereden.

De tramvloot van Moskou verzorgt nu meer dan 600.000 passagiersritten op weekdagen en het aantal reizigers blijft gestaag groeien. Dit voorjaar vestigde het netwerk een nieuw driejarig record met bijna 700.000 ritten op één dag.

Tram in Moscow (Photo: Moscow Metro)
Tram in Moskou (Foto: Moskouse Metro)

Tegelijkertijd is men begonnen met het leggen van rails in de tramremise Apakov, een historische locatie in het hart van Moskou die een uitgebreide reconstructie ondergaat. De moderniseringswerkzaamheden omvatten de introductie van een doorgang in het productiegebouw en cirkelvormige bewegingen op het terrein van de remise om de verkeersopstoppingen in de aangrenzende Shabolovka Straat te verminderen.

“Ons plan is om meer dan 3 kilometer spoor te leggen binnen het depot, zowel binnen het productiegebouw als in de open ruimte. Het Apakovdepot is het oudste depot van de stad en zal na de voltooiing van dit reconstructieproject het modernste depot van de stad zijn,” aldus Maksim Liksutov in een persbericht van Moscow Transport.

Track laying at the depot (Photo: Moscow Metro)
Aanleg van rails in de remise (Foto: Moskouse Metro)

Vooruitblik

Vooruitkijkend naar 2024 bereidt het Moskouse tramnetwerk zich voor op belangrijke ontwikkelingen ter gelegenheid van de 125e verjaardag. Er zijn twee nieuwe tramlijnen gepland in het stadscentrum – langs de Sergija Radonezhskogostraat en de Akademika Sacharova Avenue. Deze toevoegingen markeren de eerste grote spooruitbreidingen in bijna 40 jaar.

De 1,6 kilometer lange lijn over de Akademika Sacharova Avenue zal het Komsomolskayaplein verbinden met de Boulevard Ring, waardoor de oostelijke wijken effectief verbonden worden met het zuiden en centrum van Moskou, waar meer dan 2 miljoen mensen wonen. Verwacht wordt dat de nieuwe lijn de verkeersopstoppingen op het metrostation Komsomolskaya, een van de drukste stations van de stad, zal verlichten.

Tot slot kondigde Moskou de lancering aan van een bestuurderloze tram in 2024, die momenteel wordt getest in de remise.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com