FR NL
Sensonic enhances railway security with integrated CCTV functionality

Sensonic verbetert spoorwegbeveiliging met geïntegreerde CCTV-functionaliteit

Sensonic, een toonaangevende leverancier van intelligente detectieoplossingen voor de spoorwegindustrie, heeft een belangrijke upgrade van zijn Distributed Acoustic Sensing (DAS) beveiligingssysteem onthuld. De nieuwste verbetering integreert de Closed-Circuit Television (CCTV) functionaliteit in het DAS systeem, voor een verhoogde spoorwegveiligheid.

Dankzij de integratie van CCTV kunnen spoorbeheerders niet alleen overtreders in realtime detecteren en lokaliseren, maar ook visueel identificeren. Deze vooruitgang verhoogt de veiligheid en het situationeel bewustzijn langs het spoor aanzienlijk.

De DAS-technologie van Sensonic fungeert als een virtueel hek, dat gebruik maakt van glasvezelkabels om trillingen te detecteren en verdachte activiteiten langs tientallen kilometers spoor te identificeren. Met de toevoeging van CCTV-camera’s aan het beveiligingssysteem kunnen operators nu camera’s in de buurt activeren om beelden en videobeelden vast te leggen voor identificatie- en vervolgingsdoeleinden. De belangrijkste voordelen van Sensonic’s DAS met geïntegreerde CCTV zijn onder andere verbeterde detectie en identificatie van overtreders, verbeterd situationeel bewustzijn, een kosteneffectieve oplossing en schaalbaarheid en flexibiliteit om aan te passen aan specifieke behoeften van het spoorwegnetwerk.

“Deze innovatieve oplossing betekent een aanzienlijke vooruitgang in spoorwegbeveiliging en biedt ongeëvenaarde effectiviteit en efficiëntie,” zegt Lindsay McInnes, Director of Product Management. “Door CCTV te integreren met DAS-detectie bieden we een krachtig hulpmiddel om detectielacunes te dichten, spoorwegnetwerken te beveiligen en prioriteit te geven aan de veiligheid van passagiers en personeel.”

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.
Onderwerpen: ,

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com