FR NL
Pilz SafetyNET p device
Partner

Pilz verbetert Zweedse spoorwegen met digitale glasvezeltechnologie

Pilz, een toonaangevende automatiseringsexpert, heeft zich verzekerd van een cruciale rol in het digitaliseringsproject van de Zweedse spoorwegautoriteit Trafikverket.

De samenwerking is het resultaat van een succesvolle aanbesteding, waarbij Trafikverket Pilz selecteerde voor de modernisering van de communicatie-infrastructuur in het nationale spoorwegnet, waarbij verouderde analoge kopertechnologie werd vervangen door de betrouwbaarheid van glasvezeltechnologie. Pilz kwam als succesvolle bieder uit de bus voor “Safe Relay Messages over Opto (SRO)” en verstevigde daarmee zijn positie als automatiseringsexpert in de spoorwegindustrie.

De innovatieve spoorwegcontroller SafetyNET p van Pilz zal de communicatie tussen vergrendelingen en besturingskasten langs de spoorlijnen vergemakkelijken en zorgen voor een veilige overdracht van digitale Input/Output (I/O)-signalen via glasvezelverbindingen over lange afstanden. De oplossing van Pilz voldoet aan de veiligheidsnormen, waaronder SIL4 en EN 50126, waardoor de veiligheid van het spoorwegbedrijf wordt gewaarborgd.

Een veiligheidsgerichte benadering van digitalisering van het spoor

Naast de geleidelijke overgang naar digitale technologie op het uitgebreide Zweedse spoorwegnet van 14.200 kilometer, richt Pilz zich ook op veiligheid, efficiëntie en de toekomst van het spoorvervoer. Terwijl spoorwegnetten steeds meer digitalisering omarmen voor modernisering, capaciteitsverhoging en hulpbronvriendelijk onderhoud, biedt Pilz bewezen veiligheidsoplossingen die zijn afgestemd op de unieke eisen van de spoorwegindustrie.

Als pionier op het gebied van industriële digitalisering integreert Pilz zijn uitgebreide ervaring naadloos in oplossingen voor spoorwegautomatisering. Van standaardtoepassingen zoals spoorwegovergangen tot het vervangen van verouderde relaistechnologie en het aanpakken van nieuwe uitdagingen zonder bestaande oplossingen: de modulaire en netwerkoplossingen van Pilz zijn ontworpen om precies te worden aangepast aan de uiteenlopende behoeften van spoorwegexploitanten.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com