FR NL
Goederentrein in de bergen

CLdN Cargo start eigen treinverbinding tussen Rotterdam en Noord-Italië

Goederentrein in de bergen – foto van pixabay

Vanaf maandag 14 februari organiseert CLdN Cargo een eigen intermodale spoorverbinding tussen Rotterdam en Montirone (Italië). Deer dienst zal in eerste instantie drie keer per week verzekerd worden en zal de eigen Rotterdamse ro-ro-terminal van CLdN verbinden met de Magli Intermodal Service (MIS) Terminal in Montirone, 13 km ten zuiden van Brescia.

CLdN Cargo zal zijn eigen trailer- en containermaterieel gebruiken, gecombineerd met aanvullend materieel van de expeditieafdeling van CLdN. “Het stond al lang op ons verlanglijstje om een ​​spoorverbinding naar Italië in eigen beheer te hebben”, aldus een vertegenwoordiger van CLdN Cargo.

MIS-terminal in Montirone

Het gebied van Brescia is strategisch gelegen in Noord-Italië. Vanaf deze regio zijn er snelle verbindingen naar de snelwegen en de belangrijkste Italiaanse steden. De MIS-terminal is in 2021 geüpgraded en gerenoveerd om langere treinen en grotere verwerkingscapaciteit mogelijk te maken.

‘We zijn erg trots om CLdN Cargo als een van de eerste klanten van de MIS Terminal in Montirone te hebben. Voor ons bewijst het dat de investering van 20 miljoen euro in de terminal loont’, aldus een vertegenwoordiger van MIS.

Uitbreiding van de marktpositie

“Het veiligstellen van de spoorcapaciteit is van vitaal belang op deze markt tegen de achtergrond van toenemende Italiaanse volumes en het op komst zijnde mobiliteitspakket dat alleen  het onbegeleide trein- en ro-ro-verkeer ongetwijfeld zal stimuleren”, verklaarde de woordvoerder van CLdN Cargo. ‘We zijn vastbesloten om onze rol te spelen in het koolstofarm maken van het goederenvervoer. Met deze transalpiene verbinding kunnen we onze klanten een reële kans bieden om de uitstoot te verminderen.

CLdN Cargo is een Europese deur-tot-deur logistiek dienstverlener. Als asset-based operator is het opgesplitst in drie business units: containers, trailers en development. Het heeft een vloot van 5.500 trailers en containers. In december kondigde het zijn ambitie aan om zijn marktpositie op de Italiaanse markt uit te breiden.

Auteur: Jos Sterk