FR NL
Siemens Mobility Vectron voor MEDWAY Belgium

Medway België breidt vloot uit met elektrische locomotieven

Medway België had al acht elektrische en drie diesellocomotieven. 2023, Siemens Mobility

Medway België, een onderdeel van de MSC-groep, breidt zijn vloot uit met vijftien elektrische Vectron MS-locomotieven van Siemens Mobility. De levering gebeurt gefaseerd tot 2027. Medway België had al acht elektrische en drie diesellocomotieven.

De nieuwe locomotieven zullen ingezet worden voor grensoverschrijdend vrachtvervoer in Europa en ter ondersteuning van het containertransport per schip met oostelijk hinterlandvervoer vanuit de haven van Antwerpen, meldt zusterpublicatie Flows.

Teken van geloof

“Deze vlootuitbreiding is een mooi teken van geloof in de toekomst”, zegt Sergio Ryffel van Medway België.

“MSC investeert verder op Europees niveau via Medway ter versterking van het intermodale aanbod en het verhogen van de capaciteit om de klanten te dienen, niet alleen met diepzee-oplossingen, maar ook met inlandtransport”, zegt Salvatore Prudente, executive director van Medway.

Record aan betrouwbaarheid

De Vector MS heeft een maximumsnelheid van 160 km/h en biedt volgens Siemens Mobility een record aan betrouwbaarheid en flexibiliteit.

De nieuwe locomotieven zullen ingezet worden in België, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Polen en in niet-aan-de-zee-verbonden Centraal- en Oost-Europese regio’s zoals Hongarije, Tsjechië en Slovakije.

Lees ook:

Auteur: Nick Augusteijn