FR NL

Nieuwe aandeelhouder van Nexxiot wil een revolutie teweegbrengen in intermodaal vrachtvervoer

https://www.railfreight.com/railfreight/2022/02/21/nexxiots-new-shareholder-wants-to-revolutionise-intermodal-freight/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-08

Nexxiot kreeg vorige week een nieuwe aandeelhouder. Arvato Financial Solutions, een dochteronderneming van Bertelsmann, stapte aan boord van Nexxiot, met als doel het vrachtvervoer transparanter te maken door gebruik te maken van de ‘Know Your Cargo’-normen.

Nexxiot is een datagedreven bedrijf dat gebruik maakt van Internet of Things (IoT) en kunstmatige intelligentie (AI)-technologieën om de supply chains voor vrachtvervoer en wagenparkbeheer te optimaliseren. Aan de andere kant verstrekt de nieuwe aandeelhouder Arvato Financial Solutions financiële middelen aan internationale en lokale bedrijven. Het is een dochteronderneming van Bertelsmann, een particulier mediabedrijf.

Grote financiële investeringen

“Financiële dienstverlening en wereldwijde logistiek zijn met elkaar verweven. Containers, treinwagons en de lading die ze bevatten, vertegenwoordigen aanzienlijke financiële investeringen. Belanghebbenden zijn op zoek naar manieren om de risico’s te beheersen en de bedrijfskosten te verlagen’, zegt Jan Altersten, CEO van Arvato.

Know Your Cargo

De nieuwe aandeelhouder van Nexxiot stapt dus in de spoorwegindustrie en brengt een nieuwe aanpak met zich mee. Het financiële bedrijf ziet een geweldige kans liggen om de wereldwijde vrachtvervoersindustrie te transformeren door de inzet van digitale oplossingen en door de toepassing van Big Data-enabled AI”.

“We zijn verheugd een investeerder in Nexxiot te worden en zullen snel een zakelijke samenwerking opzetten om de digitale revolutie in de scheepvaart te versnellen”, zeiden ze.

Arvato Financial wil innovatieve oplossingen implementeren met behulp van de knowhow van Nexxiot en door financiële modellen in de spoorsector te introduceren. “Net zoals de financiële dienstensector is getransformeerd wat betreft efficiëntie en traceerbaarheid door de internationale Know Your Customer (KYC)-normen, geloven Arvato Financial Solutions en Nexxiot dat de wereldhandel nu de radicaal nieuwe KYC-voordelen voor de scheepvaart zal ervaren – Know Your Cargo,” zei het bedrijf.

Zwakheden in de huidige vrachtaangifteprocessen

De verstoringen die de wereldwijde toeleveringsketen in 2021 ondervond, met bijvoorbeeld door brand verwoeste zeeschepen, wijzen op de zwakheden in de huidige vrachtaangifteprocessen en dat de te goeder trouw normen voor ladingtransparantie niet langer volstaan, aldus Arvato.

“Om Know Your Cargo volledig te realiseren, moeten ruwe gegevens van betrouwbare hardware worden gecombineerd met geavanceerde en veilige platformanalyses om een duidelijke waarde voor de belanghebbenden te leveren. De resulterende zichtbaarheid zal leiden tot gestroomlijnde processen en betere normen en bedrijfsmodellen tot stand brengen”, besluit het bedrijf.

Auteur: Jos Sterk