FR NL

LTG Cargo Oekraïne schort activiteiten tijdelijk op

https://www.railfreight.com/railfreight/2022/03/04/ltg-cargo-ukraine-temporarily-suspends-operations/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-09

LTG Cargo Oekraïne, een dochteronderneming van het vrachtvervoersbedrijf LTG Cargo, schort de activiteiten in Oekraïne tijdelijk op en dit uiteraard vanwege de oorlog. Het bedrijf heeft medewerkers, partners en klanten al geïnformeerd over de opschorting van activiteiten en contractuele verplichtingen. De beslissing is genomen op basis van overmacht.

“We veroordelen ondubbelzinnig de Russische militaire acties tegen Oekraïne. Normaal opereren is onmogelijk geworden en alle afspraken zijn per 1 maart opgeschort. We zullen ernaar streven om onze activiteiten te hervatten zodra het opnieuw veilig is voor onze medewerkers”, zegt Saulius Stasiūnas, CEO van LTG Cargo Oekraïne.

LTG Oekraïne

LTG Cargo Oekraïne is ongeveer een maand geleden begonnen met het aanbieden van expeditiediensten. Het bedrijf werd een jaar geleden opgericht als onderdeel van een strategie om meerdere kantoren in de regio te openen. Het Litouwse moederbedrijf had LTG Cargo Polska al opgericht en wilde met de opening van een vestiging in Oekraïne een nieuwe complete dienstverlening in de regio aanbieden.

Dit jaar was echter een jaar vol uitdagingen in de regio. In februari verbood Wit-Rusland treinen van LTG met meststoffen en olieproducten, als reactie op het besluit van Litouwen om het transportcontract van Wit-Russische meststoffen over zijn grondgebied stop te zetten. Desalniettemin zag het bedrijf potentie in de route door Polen om Litouwen en Oekraïne met elkaar te verbinden. Toen de oorlog in Oekraïne begon, waren onderhandelingen gaande om een ​​nieuwe dienst op deze route op te zetten.

Verbinding met Polen

Hoewel operaties van en naar Oekraïne voorlopig opgeschort zijn, heeft LTG Cargo recent aangekondigd dat het een nieuwe route opent van Kaunas Intermodal Terminal (KIT) naar Malaszewicze, het Poolse grensknooppunt en naar de nieuwe zijderoute.

Dit maakt deel uit van de diversificatiestrategie, legt het bedrijf uit, en beantwoordt aan de behoeften van de klanten om vracht per spoor naar de regio Oost-Polen te vervoeren. De eerste testtrein uit Polen heeft de Litouwse terminal al bereikt en er zijn nu lijndiensten gepland met één vertrek per week.

Auteur: Jos Sterk