FR NL

VolkerRail opent nieuwe vestiging in Schotland

https://www.railfreight.com/uk/2022/03/14/volkerrail-opens-new-facility-in-scotland/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-11

Om haar projecten in Schotland en Noord-Engeland te ondersteunen, heeft technisch specialist VolkerRail de samenwerking met de infrastructuurdienstverlener SWGR uitgebreid door een nieuw kantoor te openen in het bezorgcentrum in Glasgow. VolkerRail heeft tot dusver een aantal spraakmakende infrastructuurprojecten in Schotland ondersteund, waaronder de verbetering van de elektrificatie op de East Coast Main Line.

De samenwerking met SWGR is niet nieuw. VolkerRail werkt al meer dan tien jaar samen met het in Glasgow gevestigde bedrijf. De nieuwe samenwerking zal de relatie van VolkerRail met SWGR versterken, onder andere door het gebruik van het trainingscentrum en andere faciliteiten. Terwijl het ook een hub in Schotland biedt om samenwerking met lokale klanten te vergemakkelijken.

Al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog actief

Via verschillende identiteiten maakt VolkerRail al sinds vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog deel uit van het infrastructuurlandschap. Het bedrijf heeft momenteel zijn hoofdkantoor in Doncaster en bouwt zijn Schotse aanwezigheid verder uit op hetzelfde moment dat het netwerk in Schotland onder controle van de regering komt. Het wordt namelijk genationaliseerd en komt zodoende vanaf april onder de directe controle van de Schotse regering.

VolkerRail opent kantoor in het bezorgcentrum van SWGR in Glasgow

VolkerRail is van plan de komende maanden een lokaal team in Schotland aan te trekken en de ontwikkelingsstrategie van het bedrijf te ondersteunen bij het uitbreiden van haar activiteiten. “Terwijl we doorgaan met het leveren van spoorprojecten die gemeenschappen helpen samen te brengen, moeten we er ook voor zorgen dat onze medewerkers zich bij het bedrijf betrokken voelen en toegang hebben tot regionale knooppunten – ongeacht de locatie waar ze zich bevinden”, zegt Stuart Birch, directeur grote projecten van VolkerRail. “SWGR is altijd een bevoorrechte leverancier van VolkerRail geweest en onze samenwerkingsrelatie zal niet alleen ons aanbod versterken, maar zal ook onze teams ten goede komen aangezien ze de spoorgroei in Schotland en het noorden van Engeland blijven ondersteunen.”

VolkerRail werkte mee aan de elektrificatie-upgrade op de East Coast Main Line (VolkerRail)

Het hoofdkantoor van VolkerRail bevindt zich in het hart van de spoorwegfaciliteiten in Doncaster en nu dus ook in het hart van een Schots technisch knooppunt. De co-site met SWGR bevindt zich in Glasgow, vlakbij de overblijfselen van de ooit beroemde St Rollox-locomotieffabriek. Op het hoogtepunt van zijn productiviteit produceerde deze fabriek bijna driekwart van de Britse locomotieven en had ze bijna 4.000 medewerkers in dienst.

Auteur: Jos Sterk