FR NL

Duitse goederenvervoer per spoor tijdelijk stopgezet wegens stroomstoring

https://www.railfreight.com/railfreight/2022/03/23/german-rail-freight-stops-temporarily-after-electricity-outage/

De Duitse netbeheerder DB Netz heeft woensdagochtend vroeg de stekker uit het goederenvervoer per spoor in Duitsland moeten trekken. Daardoor stonden goederentreinen op tal van punten urenlang stil.

Als reden voor het stopzetten van de elektriciteitslevering aan goederentreinen noemde DB Netz de ‘onderlevering’ van elektriciteit door zusterbedrijf DB Energie aan het spoornet. Dit betekende dat de Duitse infrastructuurbeheerder bepaalde treinen voorrang moest geven op andere.

Onderbrekingen op het spoorwegnet

DB Netz stelt dat goederentreinen op ‘passende punten op het spoorwegnet’ zijn gestopt. Inmiddels is de stroomvoorziening weer volledig hersteld en rijden er weer treinen.

De verstoringen van het goederenvervoer per spoor als gevolg van stroomtekorten deden zich met name voor in Noord-Duitsland, langs de Noord-Zuid-corridor Hannover-Frankfurt/Würzburg, op de zogenaamde Moezelroute tussen Koblenz en Trier en in de deelstaat Beieren. In de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn geen vertragingen opgetreden.

Auteur: Jos Sterk