FR NL

Nexxiot sluit strategisch partnerschap af in de VAE

https://www.railfreight.com/technology/2022/03/23/nexxiot-steps-in-the-uae-with-strategic-partnership/

Het Zwitserse bedrijf Nexxiot werkte samen met de in Dubai gevestigde The Seed Group om de dienstverlening op het Arabische schiereiland, het Midden-Oosten en Noord-Afrika uit te breiden. Het doel is om als eerste stap groenere logistiek en duurzaam transport in de Verenigde Arabische Emiraten mogelijk te maken en dit door de digitalisering verder door te voeren.

The Seed Group is een bedrijf dat behoort tot invloedssfeer van Sheikh Saeed bin Ahmed Al Maktoum, een politicus uit de Verenigde Arabische Emiraten en tevens de CEO van de Emirates Group. The Seed Group is een bedrijf dat bedrijven adviseert en helpt bij het opstarten van hun activiteiten in de VAE, maar ook in de bredere regio van het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

De medewerkers van het bedrijf loodsen geïnteresseerde spelers rechtstreeks naar de top van het uiteindelijke besluitvormingsapparaat in de regering. Het ligt voor de hand dat het samenwerkingsverband het Zwitserse bedrijf zal helpen de mogelijkheden op de markt in de VAE te verkennen om zo een bijdrage te leveren aan de vergroening van zijn transportsector.

5 procent emissiereductie

“In lijn met de visie van de regering van de VAE voor een duurzamere toekomst, streeft Nexxiot ernaar om de wereldwijde uitstoot van koolstofdioxide met 5 procent te verminderen door de efficiëntie van het vrachtvervoer te verhogen en door afval veroorzaakt door inefficiënte routes te elimineren, dit in lijn met het ‘Net-Zero by 2050 initiatief’ van de golfstaat, aldus de twee bedrijven in een gezamenlijke verklaring.

Nexxiot zal zijn expertise, namelijk een technologieportfolio met inbegrip van het Internet of Things en big data analyse, inbrengen en helpen bij digitaliseringsprocessen in de transportsector in de VAE. “Nexxiot naar het Midden-Oosten brengen zal een grote bijdrage leveren aan de visie van de VAE voor een duurzamere toekomst. We zijn erg enthousiast om aan onze reis met hen te beginnen”, zegt Hisham Al Gurg, CEO van Seed Group.

Auteur: Jos Sterk