FR NL

ETC Solutions verbindt voormalige Abellio-voertuigen voor DB Regio

https://railway-news.com/etc-solutions-connects-former-abellio-vehicles-for-db-regio/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week12-2022&utm_term=ETCSolutions

Na de stopzetting van de activiteiten van Abellio in Noordrijn-Westfalen nam DB Regio AG de lijnen van de S-Bahn Rhein-Ruhr en het Ruhr-Sieg-netwerk over, samen met de lijnen RE 16, RB 46 en RB 91 evenals 36 tractie-eenheden.

Voor de operationele overname op 1 februari moest er een snelle oplossing worden gevonden om de voertuigen aan te sluiten op de DB-systemen, zodat ze naadloos in gebruik kunnen worden genomen.

Stadler en ETC komen in actie

Hiertoe heeft DB Stadler en ETC benaderd, dit met het oog op het aanbieden van een oplossing op korte termijn. De eerder door Abellio gebruikte treinstellen moesten zo snel mogelijk worden aangepast aan de DB-eisen en zodoende gereed gemaakt worden voor de operationele overname. Een dergelijke verandering gaat meestal gepaard met grote inspanningen op het vlak van engineering, aangezien de hardware vaak moet worden vervangen en de softwaresystemen opnieuw moeten worden geprogrammeerd.

Dus het was “Hands On” met de deadline op komst! Een gezamenlijk IT-team van Deutsche Bahn, Stadler, VRR en ETC Solutions heeft intensief en constructief samengewerkt om ervoor te zorgen dat de voormalige Abellio-voertuigen in de kortst mogelijke tijd volledig konden worden ingezet voor de opstart van de operaties van DB Regio.

Eerst gescheiden en vervolgens overgeschakeld

Voor dit doel werden de treinstellen eerst gescheiden van het voormalige Abellio ITCS-backend en overgeschakeld naar de centrale voertuigtracking-backoffice van de DB (FzO-BO) met de ETC Plug & Play-technologie DatNet ROI, hier in de LDD Stadler-versie, en vervolgens succesvol aangesloten. Het bijzondere van dit innovatieve proces is dat er geen complexe interface-engineering of vervanging van voertuigcomponenten nodig is geweest.

Na de “Smart Switch” ontvangt DB Regio nu alle locatie- en statusgegevens van de voertuigen van het integratieplatform van ETC Solutions via een directe interface naar de FzO-BO. De service voor de passagiers in de 36 overgenomen voertuigen werd naadloos voortgezet door DB Regio.

Auteur: Jos Sterk