FR NL

Terminal Vest Oradea breidt zowel faciliteiten als diensten uit

https://www.railfreight.com/intermodal/2022/03/28/terminal-vest-oradea-expands-facilities-and-services/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-13

Terminal Vest in het Roemeense Oradea staat op het punt uit te breiden en dit vanwege de toegenomen intermodale vraag tussen de regio en West-Europa. De bijna verdrievoudigde ritten die de terminal aanbiedt en de toevoeging van nieuwe intermodale diensten in de nabije toekomst maken meer investeringen noodzakelijk.

Terminal Vest in Oradea werd in 2016 opgericht als een joint venture van P&O Ferrymasters en Transmec group en wordt beheerd door Intermodal Vest. De twee bedrijven hebben een lange samenwerking achter de rug, wat heeft geleid tot de oprichting van de terminal om het intermodale verkeer tussen Roemenië en Centraal-, West- en Noord-Europa te verbeteren.

Sindsdien heeft de terminal heel wat investeringen van de kant van de twee bedrijven aangtrokken, zowel wat betreft vlootcapaciteit als intermodale diensten. De cijfers spreken voor zich: tot nu toe hebben de twee bedrijven meer dan 6,5 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van hun hub en hebben ze verbindingen tot stand gebracht met onder meer Lodz in Polen, Piacenza in Italië, Zeebrugge in België en Herne en Stuttgart in Duitsland.

Meer ruimte en meer diensten

Als gevolg van de groeiende vraag naar intermodale diensten in Roemenië, dat momenteel zwaar investeert in spoorinfrastructuur en intermodale verbindingen vanuit de Zwarte Zee, zal Terminal Vest haar faciliteiten uitbreiden. “Met 19.000 vierkante meter extra parkeerplaatsen zal de trailercapaciteit toenemen, terwijl er ook een vierde reachstacker en een extra takelwagen in gebruik worden genomen”, zo legt Transmec uit.

Tegelijkertijd zullen P&O Ferrymasters en TRansmec de connectiviteit met westerse bestemmingen versterken. Zo zal de reeds bestaande verbinding met Zeebrugge worden uitgebreid met een derde wekelijkse rit om betere verbindingen met het VK te garanderen. Bovendien willen de twee partners in het late voorjaar een verbinding lanceren met de Battemburg-terminal in Luxemburg, die drie retourritten per week zal aanbieden.

Auteur: Jos Sterk