FR NL

Kombiverkehr laat deze maand meer treinen rijden op de Gotthard-as

https://www.railfreight.com/railfreight/2022/04/01/more-trains-for-kombiverkehr-on-the-gotthard-axis-this-month/

Kombiverkehr breidt deze maand haar diensten tussen Duitsland en Italië uit. Dankzij een nieuwe spoorlijn, meer vertrekkende treinen en een nieuwe bestemming vanuit Italië zal vanaf april het intermodaal verkeer via de Gotthard-as ongetwijfeld toenemen.

Er komt een nieuwe spoorverbinding die Keulen-Eifeltor in Duitsland verbindt met Melzo in Noord-Italië. De Melzo-terminal ligt ten oosten van het grootstedelijk gebied van Milaan en wordt bediend in beide richtingen met vijf wekelijkse retourritten, die van maandag tot en met vrijdag rijden.

“Het transport van opleggers met profiel P400 is mogelijk”, legt Kombiverkehr uit. “Er zijn directe verbindingen van Keulen naar Malmö en via Hamburg en de Oostzeehavens naar andere bestemmingen in Denemarken en Zweden.”

Meer verkeer naar de haven van Triëst

Bovendien komt er een vierde afvaart per week in elke richting tussen Keulen-Eifeltor en de haven van Triëst. Deze toevoeging verbetert de verbinding Turkije en Griekenland.

“Containers en opleggers met een P400-profiel bereiken zo niet alleen Noord-Italië met slechts één enkele boeking, maar ook Patras in Griekenland en Pendik, Cesme en Mersin in Turkije via aansluitende veerdiensten. De transittijden variëren van vier tot zes dagen, afhankelijk van de bestemming.”

Ook meer verkeer naar de Benelux

Later dit jaar voegt Kombiverkehr extra capaciteit toe aan de verbinding tussen Mortara in Noord-Italië en Gent in België, met aansluitende verbindingen naar Engeland via veerboten. Vanaf 16 juni rijden er negen keer per week treinen in beide richtingen in plaats van acht.

Ook komt er een capaciteitsuitbreiding op de Mortara-verbinding met de Rotterdam Pernis Combi Terminal Twent. Vanaf 30 april kunnen zendingen zes keer per week in beide richtingen worden afgeleverd.

Auteur: Jos Sterk