FR NL

Pendeldienst Verona-Leipzig rijdt sinds vorige week acht in plaats van zes maal per week

https://www.railfreight.com/interoperability/2022/04/05/verona-leipzig-shuttle-now-more-than-a-daily-service/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-14

TX Logistik breidt zijn intermodale verbinding tussen Leipzig (Duitsland) en Verona (Italië) uit. Vanaf vorige week voert het logistieke spoorbedrijf, onderdeel van de Mercitalia Group, acht in plaats van voordien zes retourritten per week uit tussen de twee economische metropolen uitvoeren.

Het startpunt en de bestemming in Leipzig is de DUSS-terminal. In Italië wordt de Sommacampagna-Sona-terminal, iets ten westen van Verona, bediend. De trein maakt een tussenstop in Hall in Tirol, bij het oversteken van de Brennerpas. Alle diensten worden geleverd door TX Logistik.

Alle soorten vracht komen in aanmerking

Een trein kan maximaal 34 laadeenheden vervoeren, waaronder bulk- en tankcontainers, maar ook wissellaadbakken en opleggers. Op de route worden allerlei soorten goederen vervoerd, waaronder voertuigonderdelen, recycleerbare materialen, gerecyclede en chemische producten en consumptiegoederen.

Volgens het logistieke bedrijf is er momenteel veel vraag naar de intermodale dienst tussen de twee hubs. De treinfrequentie tussen Leipzig en Verona zal daarom in de toekomst waarschijnlijk verder uitgebreid worden.

Auteur: Jos Sterk