FR NL

Nog een extra treinverbinding van Hupac tussen Barcelona en Busto Arsizio

Hupac lanceert een extra vertrek op zijn route tussen Barcelona en Busto Arsizio, het Noord-Italiaanse knooppunt. Vanaf 25 april biedt de intermodale operator vijf retourritten per week aan in plaats van vier.

De dienst rijdt tussen Barcelona el Morrot en Busto Arsizio-Gallarate, in de buurt van Milaan. Van daaruit rijden treinen naar een tiental bestemmingen in Italië, maar ook in Zwitserland, Duitsland en Scandinavië. Het betreft dus een extra service die Hupac aanbiedt naar Busto Arsizio, dat is uitgegroeid tot een belangrijke overslaghub voor het bedrijf.

Logistiek knooppunt Busto Arsizio

Afgelopen oktober kondigde Hupac verschillende maatregelen aan om deze terminal verder te ontwikkelen. Het bedrijf ontwierp een app waarmee chauffeurs kunnen communiceren met de terminal en zodoende de timing van ophalingen en leveringen kunnen optimaliseren.

Aandacht voor het gecombineerd vervoer

Op middellange termijn zijn grote moderniseringswerken gepland aan de kranen in Busto en de hele faciliteit op de Novara CIM Terminal. Dit zijn belangrijke elementen om de prestaties van het gecombineerd vervoer te verbeteren.

In 2021 heeft het bedrijf de terminalinfrastructuur verbeterd, met nieuwe ruimtes voor het parkeren van opleggers, de verdubbeling van de op- en afritten en meer ruimte voor locomotieven. Daarnaast zijn er twee nieuwe rangeerlocomotieven en twee trekkers voor de interne afhandeling van laadeenheden in gebruik genomen.

Auteur: Jos Sterk