FR NL

Reistijd Linz-Selzthal bedraagt nog iets meer dan een uur met nieuwe spoorlijn

ÖBB is de planningsfase ingegaan voor de uitbreiding van de Phyrn-lijn, een spoorverbinding tussen Linz en Selzthal. De spoorlijn wordt op verschillende trajecten uitgebreid naar twee lijnen en de financiële middelen voor de werken zijn nu opgenomen in het masterplan 2022.

Industriegbieden Opper-Oostenrijk en Stiermarken met elkaar verbonden

De 104 kilometer lange Phyrn-lijn verbindt de industriegebieden in Opper-Oostenrijk en Stiermarken met elkaar. Het is ook een toegangspoort tot de Rijn-Donaucorridor. Met de uitbreiding van de lijn wil ÖBB grotere passagiersaantallen en hogere vrachtvolumes mogelijk maken. De reistijd van Linz naar Selzthal moet worden teruggebracht van 1,5 uur naar 1 uur en 15 minuten.

Een investering van 148 miljoen euro

Ongeveer 20 kilometer van de lijn is al uitgebreid. De komende vijf jaar krijgt het traject Kirchdorf an der Krems – Micheldorf een extra spoor. De andere twee delen die worden uitgebreid zijn de sectie Nettingsdorf – Rohr-Bad Hall en de sectie Hinterstoder – Pießling-Vorderstoder. Ook de renovatie van de 4,7 kilometer lange Bosrucktunnel moet bijdragen aan de verbetering van de dienstverlening langs de lijn.

ÖBB heeft 148 miljoen euro uitgetrokken voor investeringen in het project, dat ook de modernisering van de stations langs de route omvat. De werken zijn al aan de gang op het station van Micheldorf en op het station van Kremsmünster.

Auteur: Jos Sterk