FR NL

Haven van Hamburg ontvangt tot nader order geen exporttreinen meer

https://www.railfreight.com/business/2022/05/24/port-of-hamburg-stops-receiving-export-trains-until-further-notice/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-21

De haven van Hamburg ondervindt hinder wat betreft het goederenvervoer per spoor. De Duitse haven kan voorlopig geen exporttreinen meer ontvangen, dit door een combinatie van factoren zoals beperkte spoorcapaciteit, vertraagde diensten en verbouwingswerken.

Volgens de huidige stand van zaken staan ​​alle exporttreinen in het weekend stil in de buurt van Hamburg en kunnen er geen exporttreinen meer rijden”, zo liet METRANS weten.

Verstoring bij de export van spoordiensten doet zich vooral voor bij de Eurogate-, CTA- en CTB-terminals. Het is nog niet duidelijk hoe lang het probleem zal duren. “De beperkte treinactiviteit blijft tot nader order in voege”, aldus de haven van Hamburg. De volgende factoren werden aangehaald als oorzaak van het probleem: “volledig bezette toegangsrails, vertragingen van treinen die vertrekken uit Hamburg, wederopbouwwerkzaamheden en onregelmatigheden en beperkingen in de externe infrastructuur”.

METRANS waarschuwt voor nog grotere problemen

Alsof de reeds bestaande problemen nog niet genoeg waren, krijgt de haven van Hamburg de komende dagen wellicht nog meer te maken. METRANS legde uit dat de situatie mogelijk nog erger zal worden, dit omdat de Duitse pinkstervakantie op 5 en 6 juni het spoorverkeer van/naar Hamburg en Bremerhaven zal beïnvloeden.

Bovendien is er op 18 en 19 juni een stop van de treinaankomsten in de Burchadkai- en Eurogate/Eurokombi-terminals van de haven gepland. De bestaande verstoringen in combinatie met de geplande beperkingen op het goederenvervoer per spoor naar de haven van Hamburg kunnen leiden tot een langere periode van stilstaande treinen.

Auteur: Jos Sterk