FR NL

Bettemburg terminal van CFL in Luxemburg krijgt derde portaalkraan van Kuenz

CFL multimodal is bezig met de installatie van een derde portaalkraan op de intermodale terminal Bettemburg-Dudelange in Luxemburg. De kraan is gebouwd in opdracht van Kuenz, het in Oostenrijk gevestigde innovatieve ingenieursbureau dat kranen heeft ontwikkeld die werken met afstandsbedieningssystemen die emissievrije operaties bieden.

Bediening vanop afstand

“We nemen de derde geautomatiseerde portaalkraan in gebruik op de intermodale terminal Bettembourg-Dudelange. Bedieningssystemen op afstand zullen de kranen bedienen. Als gevolg hiervan wordt het werk van de kraanmachinist aantrekkelijker en kan CFL multimodal het tekort aan geschoolde werknemers tegengaan en hun terminalprestaties verbeteren”, aldus Kuenz.

CFL multimodal zei dat de keuze voor Kuenz een kwestie was van veiligheid van werknemers en lading. CFL benadrukte dat de kraan voor 100 procent op afstand kan worden bediend en onderstreepte ook dat hij ook een volledig geïntegreerd spreadersysteem heeft dat is uitgerust met piggyback-poten om de veilige behandeling van intermodale eenheden te garanderen.”

Wat zijn de voordelen?

“Met de extra kraan kunnen we meer volumes voor onze klanten verwerken”, zegt CFL multimodal. De mogelijkheid om meer volumes te verwerken op de toch al drukke terminal van Bettemburg-Dudelange zal echter niet het enige voordeel zijn.

Volgens Kuenz kan het feit dat zijn kranen op afstand worden bediend de problemen met het personeelstekort gedeeltelijk oplossen, aangezien er geen fysieke aanwezigheid meer vereist is.

Bovendien kan het de kraanhanteringstaak naar een nieuw niveau tillen en nieuwe werknemers aantrekken die een eenvoudigere en meer op technologie gerichte baan zullen hebben.

Auteur: Jos Sterk