FR NL

Sardinië krijgt eerste intermodale dienst naar het Italiaanse vasteland

Mombasa ,Kenya -March 11.2018 Year. Speed train Mombasa Nairobi on Kenya landscape

De eerste intermodale dienst van Cagliari, op Sardinië, naar Dinazzano (Reggio Emilia), in Emilia-Romagna, werd onlangs opgestart door Grendi Group. De focus ligt hoofdzakelijk op het transport van klei.

De in Genua gevestigde rederij Grendi Group is verantwoordelijk voor het laden op 20-voet lange containers vanaf haar hub in Cagliari. Na te zijn verscheept naar Marina di Carrara in Toscane, wordt de lading via een goederentrein naar de intermodale terminal van Dinazzano gebracht. FHP Porto di Carrara en Mercitalia verzorgen het transport per trein.

Gespecialiseerd in steenproducten

Marina di Carrara is misschien geen erg bekende haven, maar het is wel de grootste wereldhaven voor de behandeling van steenproducten. Er zijn voldoende mogelijkheden beschikbaar voor het transport per spoor.

Haven Marina di Carrara wordt hub

De inauguratiereis vond plaats op 14 juli. De trein heeft een capaciteit van 32 eenheden en rijdt in de beginfase één keer per week heen en terug.

Zodra de lading de terminal van Dinazzano bereikt, zal de klant, mijnbouwbedrijf Mineraria di Boca, de klei op vrachtwagens laden naar de (nabijgelegen) fabriek transporteren. Grendi Group liet tevens weten dat wordt gewerkt aan nog meer intermodale diensten rond de haven van Marina di Carrara.

Auteur: Jos Sterk