FR NL

METRANS lanceert directe verbinding tussen Slowakije en Turkije

Flickr

Het goederenvervoer per spoor in Zuidoost-Europa krijgt er vanaf 3 september een nieuwe dienst bij. METRANS zal een directe verbinding lanceren tussen haar terminal in Dunajska Streda, Slowakije, en de Halkali-terminal buiten Istanbul in het westelijke deel van Turkije. De service is het resultaat van de samenwerking tussen METRANS, Danubia a.s en Omsan Logistics die begin juli tot stand is gekomen.

De Dunajska Streda-Halkalli-dienst biedt twee wekelijkse ritten in beide richtingen. De treinen vertrekken op woensdag en zaterdag vanaf beide terminals, met een transittijd van ongeveer zes dagen. Zij zullen de route Turkije – Bulgarije – Servië – Hongarije – Slowakije in beide richtingen gebruiken.

“Door deze verbinding is het vervoer van containers niet alleen verzekerd tussen Turkije en Slowakije, maar wordt ook toegang verkregen tot alle bestemmingen binnen het distributienetwerk van METRANS in landen als Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Slowakije, Hongarije en andere, ’, aldus METRANS.

Halkali-terminal wordt steeds belangrijker

De Halkali-terminal in Istanbul monopoliseert al meer dan een jaar de logistieke belangen in Turkije. De keuze van Turkije voor het goederenvervoer per spoor en de enorme investeringen die werden gedaan om de koploper te worden voor zowel de Silk Road als de Europese diensten, hebben enkele belangrije hubs voor het voetlicht gebracht.

De Halkali-terminal is er daar een van. Deze terminal, gelegen aan de westelijke rand van Istanbul, is het in-/uitgangspunt voor treinen tussen Turkije en het Europese vasteland.

Meerdere bedrijven maken er al gebruik van, van regionale spelers tot grote marktleiders in het goederenvervoer per spoor. METRANS is het nieuwste bedrijf dat een directe link met Halkali toevoegt, maar daarvoor toonden bedrijven als Kombiverkehr, PKP Cargo International, Gopet Trans, CEVA Logistics en Mars Logistics de weg. De Turkse hub wordt zodoende steeds belangrijker.

Auteur: Jos Sterk