FR NL

RCG verbindt Tsjechië met Wilhelmshaven en breidt zo Transfer-netwerk uit

Flickr

Het Oostenrijkse ÖBB Rail Cargo Group heeft een nieuwe end-to-end-service toegevoegd aan zijn Transfer-netwerk, dat Melnik in Tsjechië verbindt met Wilhelmshaven in Duitsland. Het wordt niet alleen een dienst die Centraal-Europa verbindt met een Duitse zeehaven, maar ook een overkoepelende verbinding die toegang geeft tot meerdere andere routes.

De nieuwe service zal ergens in juli van start gaan, bevestigde RCG. De dienst zal rijden tussen Melnik en Wilhelmshaven, via terminals in Mělník en Děčín in Tsjechië en Maschen en Huden in Duitsland voordat de Noordzee wordt bereikt. Bovendien zal de dienst antenneverbindingen bieden met andere routes, aangezien vrachten kunnen doorrijden naar verschillende bestemmingen nadat ze onderweg op een van de terminals zijn afgeleverd.

Maandag en dinsdag

“De trein vertrekt elke maandag van Duitsland naar Tsjechië en keert elke dinsdag terug”, legt RCG uit.

RCG heeft een van de meest uitgebreide spoorvrachtnetwerken in Europa, dat zich uitstrekt tot aan de Zijderoute. Centraal-, Oost- en Zuidoost-Europa zijn de belangrijkste knooppunten van het bedrijf, aangezien uitbreiding in deze regio’s het gemakkelijker maakt om Oost- en Aziatische routes te bereiken.

Bovendien is de toegang tot de Benelux- en Noordzeehavens heel gemakkelijk via deze regio’s. De nieuwste verbinding Tsjechië-Wilhelmshaven bewijst dat trouwens.

Speelse benadering

RCG laat geen kans voorbijgaan om het netwerk in het westen verder uit te bouwen. Zo lanceerde Rail Cargo Group in april een dienst tussen Oostenrijk en Barcelona in Spanje voor het transport van voertuigen. Het Oostenrijkse bedrijf gaat creatief en speels te werk gaat als het gaat om het uitbreiden van zijn netwerk, als we het zo mogen noemen. Dit is bijvoorbeeld zichtbaar in de aanwezigheid van RCG op de sociale media.

Deze speelse benadering wordt ook belichaamd in de online service “TransNET, let’s play!”, de online tool van RCG waarmee klanten het netwerk en de verbindingen van het bedrijf kunnen overzien en diensten kunnen lanceren tussen havens, spoorterminals en industriële hubs.

De Melnik-Wilhelmshaven-verbinding breidt het TransNET-platform nog meer uit. De klanten hebben nu de kans om mogelijke routes en nieuwe corridors te bekijken met meer opties dan ooit tevoren.

Auteur: Jos Sterk