FR NL

Meer ritten van TX Logistik via de Gotthard-as

Flickr

TX Logistik heeft meer retourritten tussen Keulen en Bologna aan zijn aanbod toegevoegd als gevolg van de groeiende vraag naar transport naar P400-opleggers. Het bedrijf biedt momenteel vijf wekelijkse retourritten tussen de twee bestemmingen. Vanaf 9 juli werd daar nog een aan toegevoegd, tot dus zes per week.

De dochteronderneming van Mercitalia Group nam in januari 2021 de route Keulen-Bologna op in haar netwerk. Ze verbindt de TKN-noordterminal in Keulen met de Interporto-terminal in Bologna. Bij aanvang van de dienst schatte het bedrijf 15.000 opleggers per jaar te kunnen vervoeren. Een jaar later betekent het toevoegen van een extra rit dat dit aantal overschreden werd.

Vraag blijft groeien

Een en ander is een gevolg van de groeiende vraag naar opleggertransport in de Gotthard-as via Zwitserland. “De opening van de Gotthardroute met de voltooiing van de Ceneri-basistunnel in 2020 maakte het mogelijk om opleggers met een hoekhoogte van vier meter per spoor door Zwitserland te vervoeren. De overstap naar het P400-profiel heeft de vraag naar gecombineerd vervoer op de route aanzienlijk vergroot”, aldus TX Logistik.

Naast opleggers kan TX Logistik echter ook megatrailers en wissellaadbakken en containers vervoeren op de route. Het bedrijf vermeldde dat het bij elke treinreis 34 laadeenheden kan vervoeren, wat 23.000 ton CO2 per jaar bespaart.

Auteur: Jos Sterk