FR NL

Bertschi Group lanceert nieuwe spoordienst in Spanje

 De Zwitserse logistieke dienstverlener Bertschi Group heeft een nieuwe spoorvrachtdienst gelanceerd die Tarragona Constanti verbindt met Barcelona Morrot in het noordwesten van Spanje.

De dienst zal naar verwachting het goederenvervoer over de weg doen afnemen ten gunste van het goederenvervoer per spoor. Maandag 8 augustus vertrok de eerste trein.

“Momenteel is de frequentie van deze trein één rotatie per week. Maar de oorspronkelijke bedoeling is om twee diensten per week te realiseren”. De start van de tweede rotatie is gepland voor september. “We gebruiken de trein voor units gevuld met vloeistoffen en droge chemische producten, altijd in bulk, en enkele containers van onze Business Unit Droge Bulk met bulkgranulaat voedingsproducten”, aldus het bedrijf.

80 procent minder vrachtwagens op de weg

Volgens Bertschi bedraagt ​​het volume van het wegtransport op de lijn Tarragona – Barcelona – Tarragona ongeveer 150 vrachtwagens per week. “Met deze nieuwe verbinding kunnen we een groot deel van deze vrachtwagens van de weg halen, we rekenen op ongeveer 80 procent. Met deze vermindering van het aantal vrachtwagens op de weg verhogen we de veiligheid en verminderen we de CO2-uitstoot enorm”.

Intermodaal vervoer

“Het uiteindelijke doel van deze verbinding is om te kiezen voor maximaal puur intermodaal vervoer te hebben. Met het huidige treinnetwerk in Spanje, om tanks of containers naar verschillende Europese landen te sturen, kunnen we alleen eenheden afleveren op de Barcelona-terminal”, aldus nogmaals Bertschi. Deze nieuwe verbinding zal dus zorgen voor een betere verbinding tussen Tarragona en de rest van Europa.

Auteur: Jos Sterk