FR NL

Adif renoveert station San Yago in Madrid

Adif is maandag begonnen met de uitgebreide renovatie van het station San Yago in Galapagar, Madrid, als onderdeel van het Verbeterplan voor de voorsteden van Madrid. Dit initiatief, waarmee een investering van meer dan 3,8 miljoen euro is gemoeid, heeft als doel de toegankelijkheid, veiligheid en de aansluiting van de faciliteiten op de omgeving te verbeteren.

Station San Yago, dat de lijn Madrid-Hendaye bedient, faciliteert treindiensten op de C3a lijn van de Madrid Suburban Railways, die rijdt tussen Villalba en Las Zorreras, evenals middellange afstanden tussen Madrid en Ávila.

Cotodisa Obras y Servicios zal verantwoordelijk zijn voor de volledige vernieuwing van het station San Yago. Deze initiatieven sluiten aan bij het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen 9 (Industrie, Innovatie en Infrastructuur), 10 (Verminderde Ongelijkheid) en 11 (Duurzame Steden en Gemeenschappen). De uitgebreide renovatie van het station van San Yago zal Europese financiering ontvangen via het “Herstel-, Transformatie- en Veerkrachtplan”, gefinancierd door de Europese Unie – NextGenerationEU.

Future San Yago station (Adif press release)
Toekomst station San Yago (Adif persbericht)

Renovatiewerkzaamheden

Het station bestaat uit twee zijperrons verbonden door twee kruisingen, een reizigersgebouw en twee technische structuren. De renovatiewerkzaamheden bestaan uit de bouw van een nieuwe onderdoorgang tussen de perrons ter vervanging van de bestaande overwegen. Daarnaast zal er een metalen omheining worden geïnstalleerd om ongeoorloofde toegang tot de spoorweginfrastructuur te voorkomen, waardoor de veiligheidsomstandigheden voor zowel reizigers als spoorwegoperaties zullen verbeteren.

Er zullen inspanningen worden gedaan om de toegankelijkheid van de faciliteit te verbeteren, waaronder de bouw van een nieuwe buiteningang met een aangepaste parkeergelegenheid voor mensen met een handicap. Er zal ook een ‘plein’ worden ontwikkeld om de integratie met de omgeving te bevorderen. Er worden toegankelijke routes aangelegd vanaf de stedelijke ingang, die door het service- en verkoopgebied lopen en naar de treinhalte op beide perrons leiden.

De uitgebreide renovatie omvat de verbouwing en integratie van de drie gebouwen om de passagiersstromen binnen het station te optimaliseren. De twee gebouwen op perron 1 en 2 worden uitgebreid om er toegangscontrole, trappen en de lift in onder te brengen, die toegang geven tot de passage op het subniveau. In deze gebouwen komen ook wachtruimtes voor passagiers, dynamische informatie en omroepdiensten. Op perron 1 komt een module voor technische faciliteiten.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com