FR NL
Railway traffic control systems in Poland

Alstom sluit onderhoudscontract af voor Poolse spoorwegverkeersleidingssystemen

Alstom heeft onlangs een onderhoudsovereenkomst getekend met PKP Polskie Linie Kolejowe (PKP PLK), de entiteit die toezicht houdt op het Poolse nationale spoorwegnet. De tweejarige overeenkomst is gericht op het onderhoud na garantie van verschillende door Alstom geproduceerde apparatuur voor spoorwegverkeersregeling en computersystemen.

De overeenkomst is ingegaan op 21 februari 2024 en loopt tot eind 2025. Dit partnerschap onderstreept de toewijding van Alstom aan het leveren van duurzame mobiliteitsoplossingen en het ondersteunen van de efficiĆ«ntie en betrouwbaarheid van de Poolse spoorweginfrastructuur. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Alstom uitgebreide serviceondersteuning bieden voor 328 stations- en lijnfaciliteiten verspreid over Polen. Deze faciliteiten, verspreid over 17 Railway Line-fabrieken, omvatten een breed scala aan kritieke componenten, waaronder Alstom’s verkeersleidingsystemen, het spoorvacaturesysteem (SOL) en de voedingsinfrastructuur.

De diensten die onder het contract vallen, omvatten het onderhoud van een modern rapportagesysteem, periodieke inspecties, lopende reparaties, het beheer van reserveonderdelen en rapportage- en trainingsactiviteiten. Deze overeenkomst, die wordt gewaardeerd om zijn uitgebreide bereik en reikwijdte, vertegenwoordigt het grootste servicecontract dat Alstom’s vestiging in Katowice in Polen heeft afgesloten.

Adam Juretko, directeur van de Alstom-vestiging in Katowice, benadrukte het belang van deze samenwerking: “De overeenkomst met PKP PLK vertegenwoordigt het meest uitgebreide en waardevolle servicecontract dat de Alstom-vestiging in Katowice heeft afgesloten. Dit is ons derde opeenvolgende contract van dit type voor de beheerder van het nationale spoorwegnet.” Hij benadrukte verder het gemeenschappelijke doel van beide partijen om het continue onderhoud van de spoorverkeersleidingssystemen te garanderen en mogelijke problemen sneller op te lossen.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com